Gündem
  • 17.1.2017 00:10

FETO'nun çekirdek kadrosundaki kritik ismi yakalandı

Manisa Salihli'de FETÖ'ye yönelik operasyonda örgütün çekirdek kadrosunda yer aldığı belirtilen Aydın Koyuncu yakalandı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün önemli isimlerinden olduğu iddia edilen Aydın K. yakalandı.

ÇEKİRDEK KADRODAN

Fetullah Gülen’in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan ve 2006’da TSK içindeki Fetullahçı örgütlenmeyi ayrıntılarıyla Genelkurmay Askeri Savcılığına anlatan Nurettin Veren’in katıldığı televizyon programlarında Aydın K. (65) ile birçok ismin örgütün çekirdek kadrosunda yer aldığını söylemesi üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

TUTUKLANDI

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesi olan Aydın K. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Aydın K., Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince birden fazla adrese yapılan operasyonla yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Aydın K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nurettin Veren şöyle anlatmıştı : ‘3 kişiyle başladı’

“Hizmet hareketi 3 kişi olarak başladı” diyen Veren, “Maksadımız üniversite ve lisedeki inançlı talebelere sahip çıkmak, onlara kalacak yer temin etmekti. Zaman içerisinde Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Atalay, Halil İbrahim Uçar, Aydın Koyuncu, Zafer Ayvaz, Mehmet Kadan, İsa Saraç gibi isimler grubumuza dahil oldu. Dindar, vatansever insanların yetiştirilmesi davasını güdüyorduk. Gülen, bir gün bizden yemin etmemizi isteyince, Kuran üzerine sadakatle hizmet edeceğimize dair yemin ettik. Birbirine çok sıkı bağlanan insanlar olduk. Kısa sürede 12-13 evin her birinde 5-6 talebeyi ağırlıyorduk. Sağ-sol çatışması nedeniyle birçok öğrenci yurtlarda kalmaktan korkuyordu. Kısa zamanda evlerin sayısı 50-60’a çıktı. Risale-i Nur okunup 5 vakit namaz kılınıyor, Gülen de evlere gelip vaaz veriyordu. Her cuma Gülen’in vaaz verdiği camiye gidiyorduk. 1972’de ilk yurt binasını temelini attık ve 1977’de hizmete açıldı. Dindarların nefes alamadığı o dönem açtığımız yurt üniversite talebeleri için bulunmaz bir nimet haline geldi. Ege’de yurt sayımız hızla çoğaldı. 1981’de Türkiye genelinde 100’ün üzerinde yurt açmıştık. 1970-1980 arasında Gülen geri planda kalarak cemaati büyüttü. İhtilal olunca arananlar listesindeydi. Bir süre Abdullah Aydın adıyla sahte kimlik bastırıp spor kıyafetlerle kaçtı” dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2017 01:49

İLGİLİ HABERLER