Medya
  • 1.6.2019 12:14

FETÖ'nün eski gelini Elif Şafak sıbyan sapıklığını savundu

Zaman Gazetesi eski yazarı ve FETÖ'cü olduğu idida edilen ve yurtdışına yerleşen Eyüp Can'ın eski karısı Elif Şafak pedofili sapıklığı savundu

BBC Türkçe'ye konuşan Elif Şafak, hem rezilliğini savundu hem de Türkiye'ye saldırdı..

Abdullah Şevki isimli kişinin pedofiliyi özendirdiği Zümrüt Apartmanı kitabındaki iğrençlikleri aratmayacak çirkinlikteki detaylara “Mahrem” kitabında yer veren Elif Şafak, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Bir yandan rezil satırlarını savunan Elif Şafak, bir yandan da Türkiye’yle ilgili küstah sözler sarf etti.

Elif Şafak nereli eşi Eyüp Can kimdir FETÖ'cü mü? Biseksüel ve soyadı da...

Kaleme almış olduğu “Mahrem” isimli kitabındaki bazı ifadelerin “çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği” gerekçesiyle Türkiye gündemine oturan Elif Şafak sessizliğini bozdu. Bir yandan söz konusu rezil satırlarını savunan Elif Şafak, bir yandan da Türkiye’yle ilgili küstah sözler sarf etti.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Elif Şafak, mülakatın henüz başında demokrasi dersi vermeye kalkışarak, “Türkiye ileri gidebilirdi, ama geri gitti. Eldeki her şey tek tek kaybedildi.” dedi.

PEDOFİLİ SANATI MI?

Mahrem isimli kitabında kaleme aldığı bazı ifadelerin “çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirmesi” konusuna ilişkin de konuşan Elif Şafak, “Bu tür iddiaları ortaya atanlar zaten kitap okuru değiller. Yazılanlara büyük tepki duyuyorum.” diyerek kendisini eleştirenleri aşağıladı. Abdullah Şevki’nin satırlarına benzer iğrençlikte betimlemeleri kaleme alan Şafak bunun eden bir sanat olduğunu savundu.

Elif Şafak, bir “edebiyatçı” olarak tam da kurbanın yanında yer aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Kurbanın hikâyesini anlatıyorum. Onun gözünden anlatıyorum. Bir cinsel tacizin insanın hayatını nasıl etkilediğini ve onun hikâyesinde nasıl yer aldığını anlatıyorum. Sanatın ne olduğunu anlamadan, edebiyatın ne olduğunu anlamadan ulu orta yargılamanın sonuçları, büyük bir sansür kültürü demektir.”

ELİF ŞAFAK’A NEDEN SORUŞTUMA AÇILMADI

Öte yandan Abdullah Şevki ve yayıncı kişiler hakkında soruşturma başlatılırken Elif Şafak ve Doğan Kitap hakkında şu ana kadar hiçbir işlem yapılmamış olması dikkatlerden kaçmadı. Artık edebiyatta “pedofili sanatı” akımı mı var sorunu akıllara getirdi.

Peki kimdir Elif Şafak?: 46 yaşında olan Elif Şafak 25 Ekim 1971 yılında Fransa'nın Strazburg kentinde doğdu. Elif Şafak'ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa süre sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak'ı annesi büyüttü. Bu sebeple Elif Şafak babasının soyadı yerine annesinin adını kullanıyor.

2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile çok satanlar listesine giren Elif Şafak, Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarı. Elif Şafak 2005-2009 senelerinde FETÖ'nün amiral gemisi olarak görülen Zaman Gazetesi'nde yazarlık yaptı. 2006'da yayımlanan Baba ve Piç adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı ve hakkında Türklüğe hakaretten dava açıldı.

Elif Şafak'ın eşi Eyüp Can FETÖ'cü mü? : Elif Şafak'ın boşandığı eşinin ismi Eyüp Can Sağlık. Elif Şafak ile Eyüp Can 2005 yılında evlendi ve bir yıl sonra Zelda ismini verdikleri kızları, iki yıl sonra da Emir Zahir isimli oğulları dünyaya geldi. Medya sektörü Elif Şafak'ın kocasını soyadını kullanmadığı için Eyüp Can ismiyle tanıyor. En son yayın hayatına son verilen Radikal Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeniydi. Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Eyüp Can, Fethullah Gülen ile Ufuk Turu kitabının da yazarı.

15 Temmuz'da yurt dışına kaçtı: 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan gazeteci Eyüp Can, Türkiye'den gitmişti. Yurt dışına temelli olarak yerleşti.

Elif Şafak biseksüel : Elif Şafak ile Eyüp Can'ın evliliği medya dünyasında hep 'proje evlilik' olarak görülmüştü. Çift çocukları dünyaya geldikten sonra boşanarak bunu doğruladılar. 2017 yılında Elif Şafak ise cinsel tercihi ile ilgili bomba bir açıklama yaptı ve 'biseksüel' olduğunu duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2019 21:04

İLGİLİ HABERLER