Gündem
  • 12.4.2021 11:44

FETÖ'nün kara para trafiği deşifre oldu!.. Her yere ev yemekleri lokantaları açmışlar

FETÖ üyelerinin kadınlarına evlerinde yemekler yaptırmış bu yemekmeri şehirlerde açtırdıkları 'Ev yemekleri lokantaları'nda sattırıp parasını Amerika'ya yollamışlar..

FETÖ'nün para trafiği deşifre edildi.

FETÖ'nün finans kurumu olan Bank Asya iddianamesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Örgütün gizli yapılanmasının, 17 maddeden oluşan yemin metni olduğu ve bunlardan birine uymayana hayat hakkı tanınmadığı belirlendi. Detaylara TRT Haber ulaştı..

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) her geçen gün çözülüyor. Darbeciler, örgüt yöneticileri ve üyeleri teker teker tespit edilip yargılanıyor. Tüm bunlar olurken, örgütün gizlilik için kurduğu sistemler de deşifre oluyor.

Kara para aklandı

FETÖ'nün mali yönetim merkezi, Bank Asya'ya para yatırılması için örgüt elebaşı talimat verdi. Kara para aklandı, elde edilen gelir örgüt için kullanıldı. Sözde örgüt yöneticileri de gizli bir yapılanma içindeydi.

FETÖ'nün karmaşık para trafiği

Gizli yapılanma içinde olanların kendi yeminleri vardı. 17 maddelik yemine uymayanlar ise örgütün en alt tabakasına düşüyordu. Çünkü kimsenin alınan kararları sorgulama hakkı yoktu. İma yoluyla bile sorgulayanlara hayat hakkı tanınmıyordu. İstişareler sonrasında da yeniden fikir yürütmek ve sunmak yasaktı.

Örgüt, gizli yapılanma içinde olanlara her türlü haktan ve kazançtan öncelikli yararlanma kararı verdi.

Bu kapsamda herkesin resmî işinin yanı sıra, kayıt dışı yürüttüğü işleri de vardı.
Gayri resmî işlerden elde edilen gelir, mesai saatleri sonrasında bankaya nakit olarak getiriliyordu.

FETÖ talimatıyla iş yeri açıldı

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede örgüt yöneticilerinden gelen bir talimat da yer aldı.

Örgüt 2013 tarihinden itibaren ev yemekleri üzerine iş yeri açılması talimatı verdi.

Sıradan isimlerle açılan işyerlerinden elde edilen gelirler, sorumlular tarafından örgüte aktarıldığı tespit edildi.

FETÖ, kurumların insan kaynaklarını ele geçirmiş

Cumhurbaşkanlığı OHAL İnceleme Komisyonu’nun Faaliyet Raporu’nda FETÖ’nün kamudaki yapılanma için “Bakanlıkların insan kaynakları birimlerini ele geçirme” stratejisiyle hareket ettiği anlatıldı.

Rapora göre FETÖ, ALES'ten Vergi Müfettişliği'ne, Aile Bakanlığı Denetçiliği'nden, Vergi Uzman Yardımcılığı'na kadar birçok kuruma ait sınav sorularını çaldı. Çaldığı soruları verdiği yandaşları da sınavlardan en az 95 puan alarak kurumlara yerleşti.

TEK TEK ANLATILDI

Raporda FETÖ'nün, en çok TSK, Emniyet, TÜBİTAK, MİT, BTK ve ÖSYM gibi stratejik kurumlarda yapılaşmaya önem verdiği açıklandı. Raporda, “2010-2013 yılları arasında görev alan personelin çoğu hakkında soruşturma bulunduğu, ByLock kullanıcısı oldukları, ankesörlü hatlardan örgüt mensupları ile görüştüklerine ilişkin tespitler bulunmaktadır. Ayrıca personel sınav sisteminin değiştirildiği görülmektedir” denildi.


 

Güncellenme Tarihi : 12.4.2021 12:00

İLGİLİ HABERLER