Asayiş
  • 30.11.2020 12:55

FETÖ'nün MİT köstebeği belli oldu

FETÖ'nün MİT TIR'ları köstebeği o isim çıktı!

Son dakika haberi... Fetullahçı Terör Örgütü'nün MİT TIR'ları kumpasında kritik isim deşifre oldu. Plakaları gönderdiği ve FETÖ'nün ihanet operasyonunu başlatmasını sağladığı belirtilen köstebeğin artık kim olduğu biliniyor. İşte adım adım MİT TIR'ları ihaneti ve kritik ismin FETÖ imamlarına verdiği plaka bilgileri sonrasında gerçekleşen operasyonun son dakika ayrıntıları..

MİT TIR'ları kumpasında son dakika haberi... MİT TIR'larına yönelik FETÖ baskını, örgütün kurum içine sızdırdığı köstebekle gerçekleşti. MİT'teki köstebek, plaka ve fotoğrafları örgüt imamlarına sızdırdı. Örgüt ise kumpas için harekete geçti. İşte tarihe geçen büyük FETÖ ihaneti MİT TIR'ları operasyonuna dair kritik bilgi ve o isim...

MİT İHANETİNDEKİ KRİTİK İSMİ İLK KEZ SABAH AÇIKLIYOR

Fetullahçı Terör örgütünün (FETÖ) devlete karşı en büyük eylemlerinden biri olan "MİT TIR'ları" kumpasında, örgütün MİT'e sızdırdığı köstebeği SABAH kamuoyuna ilk kez açıklıyor. 1 Ocak ve 19 Ocak 2014'te Hatay ve Adana'da MİT TIR'larının durdurulup aranmasına dair kumpasın en önemli isimlerden biri olan MİT'teki köstebeğin, TIR'ların plakasını ve içindeki görüntüleri FETÖ'nün mahrem imamlarına gönderdiği, plakalardan yola çıkılarak örgütün Adana ve Hatay'da TIR'lara operasyon yaptığı ortaya çıktı.

FETÖ KÖSTEBEĞİ SERDAR ÇETİNKAYA PLAKALARI ÖRGÜT İMAMLARINA VERDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gizlilikle yürütülen soruşturma sonrasında deşifre olan köstebeğin, o dönem MİT çalışanı olan Sertan Çetinkaya (37) olduğu belirlendi. Hakkında kritik son dakika bilgilerine ulaşılan Çetinkaya'nın MİT personeli olarak görev yaptığı dönemde devlet sırrı mahiyetindeki bilgileri, bağlı olduğu FETÖ'nün MİT'ten sorumlu mahrem imamları Özgür Kaya ve Recai Polat'a aktardığı tespit edildi.

TEŞKİLAT İÇERİSİNE ÖRGÜT CASUSLUĞU: 39 YIL HAPİS

Teşkilat içerisinde örgütün casusluğunu yaptığı belirlenen Çetinkaya'nın, talimatları da mahrem imamlardan aldığı belirlendi. Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çetinkaya, 39 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÖRGÜT İMAMLARINA CEZA

MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri gerekçesiyle FETÖ'nün 11 "sivil imamı" ile eski bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 50 sanıktan 27'sine geçen ay Adana'da yargılandıkları davada 1 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2020 13:01

İLGİLİ HABERLER