Gündem
  • 7.11.2020 11:44

FETÖ'nün Türkiye'deki en önemli ismi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Bank Asya'nın kurucu ortaklarından olan firari zanlı Kamil Yavuz M, sahte kimlikle yakalandı. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çankaya ilçesinde düzenlenen operasyonda FETÖ firarisi Kamil Yavuz M, üzerinde başkası adına düzenlenmiş kimlikle gözaltına alındı.

Bank Asya'nın kurucu ortaklarından FETÖ firarisi Kamil Yavuz M., Ankara'da düzenlenen operasyonda sahte kimlikle yakalandı.

Ekiplerin çalışmaları sonucu Kamil Yavuz M'nin, örgütün "Türkiye mütevelli heyeti"ndeki himmet ağının önemli isimlerinden ve Bank Asya'nın kurucu ortaklarından olduğu, hakkında FETÖ yöneticisi olduğuna dair çok sayıda beyan bulunduğu ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. İzmir'de etkin pişmanlıktan faydalanan bir şüphelinin ifadesinde, Kamil Yavuz M. hakkında "FETÖ'nün himmet paralarını legal hale getiren kişidir" şeklinde beyanda bulunduğu ve Kamil Yavuz M. hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince verilmiş arama kaydı olduğu öğrenildi.

Öte yandan, halen örgütün finansal yapılanması içinde yönetici pozisyonunda çalışmaya devam eden zanlının, bugüne kadar yakalanmamak için kılık değiştirdiği ve sık sık adres değişikliği yaptığı belirlendi.

FETÖ’nün Emniyet yapılanmasından sorumlu 4 ‘mahrem imam’, örgütün ‘gaybubet evi’nde yakalandı. Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik MİT-Emniyet operasyonunda da 89 ‘mahrem imam’ şüphelisinden 60’ı gözaltına alındı.

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasında FETÖ’nün “mahrem imamları”nın saklandığı gaybubet evi belirlendi. Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki hücre evine yapılan baskında, örgütün üst düzey emniyet mahrem imamı oldukları belirlenen 4 kişi yakalandı. Şüphelilerden 3’ünün örgütün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandıkları belirlendi. Mahrem imamların yakalanmamak ve fark edilmemek için eve giriş çıkış saatlerini sürekli değiştirdikleri, binaya giriş yapmadan önce çevrede tur attıkları belirlendi.

MASKEYLE GİZLENMİŞLER

Evlerin uzun zamandır kullanılmadığı izlenimini vermek için kapılarının dış kısmına eski tarihli faturalar bıraktıkları belirlenen mahrem imamların, pandemi sürecinin zorunluluğu olan maskeyi, kendileri için bir gizlenme aracı olarak kullandıkları ve buna benzer bir dizi önlemler aldıkları ortaya çıktı. Adreste yapılan aramalarda, 155 Euro, 200 dolar, 9 gram altın ve iki çeyrek altın ile çok sayıda dijital malzeme, örgütsel döküman ve sahte kimlikler ele geçirildi.

JANDARMADAKİ MAHREM YAPILANMA

Öte yandan MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Dairesi başkanlıklarınca, FETÖ’nün deşifresine yönelik çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki “mahrem hizmetler yapılanması”nda görevli 29’u aktif kamu çalışanı, 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 37 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltı kararı verilen 89 kişiden 60’ı yakalandı.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2020 13:35

İLGİLİ HABERLER