Gündem
  • 17.6.2021 10:15

FETÖ'nün yeni Emniyet mahrem imamı MİT operasyonuyla yakalandı

MİT ve Emniyet’ten ortak operasyon: FETÖ’nün kilit ismi yakalandı

FETÖ'ye yönelik MİT ve polisin düzenlendiği ortak operasyonda, örgütün kilit isimleri arasında gösterilen Zekeriya A. adlı örgüt üyesi, Esenyurt’ta yakalandı.Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen ortak çalışmada, örgütün kilit isimlerinden birini daha yakın takibe aldı.

Örgütün sözde “Emniyet Mahrem İmam” yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği, haklarında tahkikat yürütülen bu yapıya bağlı şahıslara maddi yardımda bulunarak yurt dışına kaçırdığı, halk arasında “patates hat” olarak tabir edilen yabancı şahıslar adına kayıtlı birçok operasyonel hat kullandığı belirlenen Zekeriya A.’nın yakalanması için 10 Haziran’da operasyon düzenlendi.

Esenyurt'ta saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alınan Zekeriya A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Baskın yapılan hücre evinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ISPARTA EMNİYET İMAMI

Yakalanan FETÖ/PDY üyesinin, Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve daha sonra Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” suçlarından 127 yıl hapis cezası alan Mehmet Ş.'nin de geçmiş dönemde sözde “mahrem imamlığını” yaptığı ortaya çıktı. Yakalanan zanlının polisteki sorgusu sürüyor.

FETÖ'nün 'mahrem yapılanması' soruşturmasında 5 tutuklama

EDİRNE'de, FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden 5'i, mahkemece tutuklandı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanması'na yönelik soruşturması kapmasında, aralarında meslekten ihraç edilen akademisyen, askeri personel, müfettiş, avukat ile halen görevde olan emniyet mensubu ve memurların da olduğu 22 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 13 ilde yaptığı operasyonlarda, 22 şüpheli gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden E.G., Ö.K., A.Ç., S.İ. ve S.B., tutuklandı. Diğer 17 şüpheli ise 'etkin pişmanlık'tan yararlanarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AVUKATA TUTUKLAMA

Öte yandan FETÖ/PDY'nin farklı soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukat K.D., Yozgat'ta yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne'ye getirilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 17.6.2021 10:21

İLGİLİ HABERLER