Gündem
  • 23.1.2020 19:48

FETÖ'ye tapan sapıkla ilgili yeni gelişme

Aktüel

FETÖ'den tutuklanan Yusuf Bekmezci hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde "kadim abi, irşatçı" olarak nitelendirilen ve İzmir'de saklandığı hücre evinde yakalandıktan sonra tutuklanan Yusuf Bekmezci'nin Türkiye'deki örgüte müzahir "Vakıfların sorumlusu-imamı" olduğu bilgisi, soruşturma dosyasına girdi. Bekmezci, FETÖ'nün Irmak TV kanalında teröristbaşı Gülen ile yaşadığı sapıkca anısını akıl almaz sözlerle anlatmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanan Bekmezci'ye ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığın hazırladığı dosyada bazı tespitler yer aldı.

Yusuf Bekmezci'nin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte FETÖ silahlı terör örgütünün kuruluş aşamasındaki çekirdek kadro içerisinde yer aldığı, örgütün finansal organizasyon ve şemasının kurucuları arasında olduğu, KOM Daire Başkanlığı kayıtlarına göre de "Ege Bölgesi Alevi yapılanması sorumlusu" olarak bilindiği kaydedildi.

Bekmezci'nin Türkiye'deki örgüte müzahir "Vakıfların sorumlusu-imamı" olduğuna dair bilgilerin bulunduğu ifade edildi.

Savcılığın tespitlerine göre Bekmezci'nin, örgüt içi anlaşmazlıkları çözümleme noktasında sözde "manevi hakem" olarak bilinen, bu konulardaki söz ve talimatlarına itiraz edilemeyen, "örgüt içerisindeki en tanınır, bilinir, önem verilen ve saygı duyulan kişilerden birisi olduğu" belirtildi.

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 23.1.2020 19:50

İLGİLİ HABERLER