Asayiş
  • 30.9.2010 16:13

FETTAH TAMİNCE'Yİ UTANDIRAN ORTAK

Fettah Tamince'yi utandıran ortak

Kaynak: AA / Tarih/Saat: 30 Eylül 2010, 13:47:14 / Link : www.ihlassondakika.com


Haberi paylaş :

Savarona'daki operasyonda gözaltına alınan Kazak milyarder Tevfik Arif, fuhuş çetesinin lideri olmakla suçlanıyor.

Savarona'daki operasyonda gözaltına alınan Kazak milyarder Tevfik Arif, fuhuş çetesinin lideri olmakla suçlanıyor. Milyarlarca dolarlık emlak yatırımını yönetem Arif'in ilginç bir portresi var.

AA'nın uluslararası fuhuş çetesinin lideri olduğunu öne sürdüğü Türk vatandaşı Kazak işadamı Tevfik Arif, Sovyet bürokrasisinden gelme. 17 yıl ticaret bakanlığında başekonomist ve bakanlığın otel yöneticiliği departmanında görev yaptı ardından ticarete atıldı.

ABD’de yayımlanan emlak dergisi “Real Estate Weekly” 2007 yılında Tevfik Arif hakkında bir portre yazısına yer vermişti.

Derginin Tevfik Arif’le görüşerek hazırladığı makalede şöyle deniliyor: “Masasında ABD, Türkiye ve Kazakistan bayraklarını gururla sergiliyor.

5. Cadde’deki ofisi, memleketi Kazakistan’a hiç benzemese de Tevfik Arif için değişmeyen bir şey var: Lüks tutkusu. Moskova Ticaret ve Ekonomi Enstitüsü’nden mezun olan Arif, işe gayrimenkul yöneticiliğiyle başladı. Eski Sovyetler Birliği’nde 17 yıl boyunca Ticaret Bakanlığı’nda, baş ekonomist ve bakanlığın Otel Yöneticiliği Departmanı’nda müdür yardımcısı olarak çalıştı.Otel yöneticiliği bilgisinden yola çıkarak Türkiye’nin nefes kesici Akdeniz kıyısında lüks Otel Labada’yı kurdu. Bunu dört lüks otel daha takip etti.

Arif daha sonra uzmanlığını New York’a taşıdı. 1996’da ABD’de yaptığı ilk anlaşma, Brooklyn’de bir alışveriş merkezi projesiydi. On yıl sonra ise Trump’la ortaklık yaparak “Trump International Hotel&Tower Ft. Lauderdale” ve “Trump International Hotel&Tower Phoenix” gibi lüks projelere imza attı.

2.5 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Arif’in şirketine ait www.bayrockgroup.com internet sitesinden alınan bilgiye göre, şirket bugüne kadar 2.5 milyar dolarlık proje gerçekleştirdi. İş yaptığı ortaklar arasında Apollo Real Estate, The Sapir Organization da bulunuyor. Ayrıca Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos ile Arif’in şirketi Bayrock 7 lüks otel projesi gerçekleştirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER