Gündem
  • 25.11.2017 16:45

Fetullah alçağının 'BOM'bası bulundu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ operasyonları sürerken, itirafçı bir üniversite öğrencisinin verdiği ifadeler, örgütün hain emellerine ulaşabilmek için gençleri nasıl kandırdığını gözler önüne serdi. PKK ve DHPK-C gibi gençleri sosyal aktiviteler ve sonrasında da hediyelerle kandırıp beyinlerini yıkayan FETÖ'nün, kısa adı "BOM" olan "Bölge Ortaokul Mesulü" adı altında bir yapılanmaya gittiği iddia edildi.

Bu kişilerin örgüte kazandırdıkları gençleri, askeri okullar ve polis koleji gibi önemli noktalara yerleştirdikleri ve bu gençlerden kazanamayanları ise adliyelere katip olarak gönderdikleri ortaya çıktı.

'BÖLGE ORTAOKUL MESULÜ'

Yeniasır'ın haberine göre İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve itirafçı olan üniversite son sınıf öğrencisi A.H'nin verdiği ifadeler şok etti. 21 yaşındaki üniversiteli A.H, Bölge Ortaokul Mesulü olarak adlandırılan örgütün sorumlu abileri tarafından ortaokul çağındaki çocukların halı sahada maçlarıyla örgüte kazandırıldıklarını söyledi.

Örgüt abilerinin ayrıca yemek organizasyonları ve ev toplantılarında cep telefonu gibi hediyeler vererek gençleri militan yaptığını anlatan A.H. daha sonra bu gençlere askeri lise ve polis kolejlerine hazırlanması için soruların verildiğini anlattı.

Örgütte yetişmiş eğitimli bir militan olarak kazandırılan bu kişilerin daha sonra ise subay, astsubay ve polis olduğunu ifade eden itirafçı A.H, askeri okul veya polis koleji sınavlarında başarısız olanların ise adliyede katip yapıldığını anlattı. Ayrıca Bölge Ortaokul Mesulü olan örgüt imamlarının her hafta sonu sınavı kazanan militanlarıyla toplantı yaptığını hatta üst düzeydeki bölge imamlarının da bu görüşmelere katıldığını iddia edildi.

BEYİN YIKAMA KAMPI

"BOM" kod adlı Bölge Ortaokul Mesulü görevinin "hususiler" diye adlandırılan önemli bir kademe olduğunu ve ödüllendirmek istedikleri kişilere bu rütbenin verildiğini anlatan A.H, BOM kod adlı örgüt imamlarının direkt İzmir imamına bağlı olduğunu belirtti. Askeri ve polis okullarına yerleştirilen öğrencilerin, tatillerde ailelerinin yanına bile bir iki günlüğüne gönderildiklerini söyleyen A.H, örgütün öğrencileri yatılı okullarında kampa aldığı ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 25.11.2017 16:48

İLGİLİ HABERLER