Gündem
  • 21.11.2021 21:50

Fetullah'ın baş adamı Cevdet Türkyolu himmet paralarından emlak imparatoru olmuş

Türkiye'deki FETÖ'cülerin açlıktan enfesi kokarken Amerika'dakiler paranın içinde yüzüyor. Şakirtlerin himmet paralarını kendi hesabına geçirip süper malikanalerde yaşıyorlar.
Fetullah Gülen'in baş adamı Cevdet Türkyolu’nun sadece Türkiye'de 39 mülkü çıktı. Bu mülklerin değerinin trilyonlarca lira olduğu hesaplanıyor.

FETÖ’nün Pensilvanya’daki “Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi” merkezi görüntülendi. Kamptaki FETÖ’cüler Gülen’in yeğeniyle evli “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu’na bağlı çalışıyor. Emlak zengini Türkyolu’nun Pensilvanya ve Florida’da 7 evi bulunuyor. Türkiye’de de 39 mülkü ortaya çıkmıştı.

Resim

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki kampını ‘Uzun Cevdet’ lakaplı Gayrimenkul zengini Cevdet Türkyolu finanse ediyor. Türkyolu ve ailesinin Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde yüz binlerce dolar değerinde 7 evi bulunurken, Türkiye’de de akrabalarının üzerine geçirdiği 39 mülkü ortaya çıkmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı, ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Saylorsburg beldesinde, etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrili kampta, yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Giriş bölümünde “Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi (Golden Generation Chestnut Camp Retreat Center)” yazılı tabelanın asılı olduğu kampın etrafında güvenlik kameraları yer alıyor.FETÖ kampında yer alan örgüt mensupları, örgütünün üst düzey isimlerinden Cevdet Türkyolu’na bağlı görev yapıyor. Gülen’in “Mebruke” isimli yeğeniyle evli olan Türkyolu, yıllardır örgüt elebaşının en yakınındaki isim olarak biliniyor.

FETÖnün Altın Nesil’inin emlak kralı

TÜM SIRLARI BİLİYOR

Fetullah Gülen’in en mahrem sırlarını bildiği öne sürülen ve örgüt içinde “Uzun Cevdet” olarak tanınan Türkyolu’nun ve ailesinin gayrimenkul zenginliği dikkati çekiyor. Türkyolu’nun, örgütün illegal kasasını tuttuğu ve milyonlarca doları bulan kaynaklarını Gülen’in talimatları doğrultusunda çeşitli alanlarda ticari işlere yönlendirdiği öne sürülüyor.

SAYLORSBURG’TA 6 AYRI EVİ VAR

ABD’de kamuya açık internet tarama sitelerinde yer alan gayrimenkul bilgilerine göre, Türkyolu’nun, eşi, kızı ve oğlunun üzerine kayıtlı Saylorsburg’ta 6 ayrı ev bulunuyor. Bu evlerden 3’ü Cevdet Türkyolu ve eşinin üzerine kayıtlı görünürken, 2’si kızı Büşra Türkyolu’nun, biri ise oğlu Esat Türkyolu’nun mülkiyetine kayıtlı bulunuyor. FETÖ kampının hemen yakınında bulunan evlerin değeri 100 ile 450 bin dolar arasında değişiyor. Ayrıca Türkyolu’nun Florida’da bulunan iki evinden birini geçen yıl 124 bin dolara sattığı, 150 bin dolar değerindeki Orlando’daki evinin ise halen üzerine kayıtlı olduğu görülüyor.

HEPSİNE EL KONULDU

Cevdet Türkyolu'nun İstanbul'da 11, Sakarya'da 24, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 tane olmak üzere toplam 39 taşınmaz mülkü bulunduğu daha önce açıklanmıştı. 1999'dan beri ABD'de yaşayan Türkyolu, Gülen'in Pensilvanya'daki malikânesinin yanındaki 3 katlı bir villada ailesiyle oturuyor. Pensilvanya civarında 2 ayrı villası daha bulunan Cevdet Türkyolu'nun ABD bankalarında ise 1.8 milyon dolar nakit parası bulunuyor. Türkyolu'nun Sakarya'da yaşayan akrabalarının üzerine kayıtlı taşınmazlarının da bulunduğu belirtiliyor. Sakarya'da hayvan ticareti yapan Türkyolu'nun 12 akrabasının mal varlıklarının miktarının yaklaşık 50 milyon lira civarında olduğu ifade ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2021 00:17

İLGİLİ HABERLER