Spor
  • 5.5.2013 00:43

FIFA U 20 Dünya Kupası Gaziantep'te

 Kupa Turu etkinlikleri kapsamında Gaziantep'e getirilen kupanın tanıtımı yapıldı. Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Ülkemiz için çok önemli olan bu organizasyonda Gaziantep halkının tribünleri doldurmasını istiyoruz" dedi.

FIFA U 20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak şehirlerde düzenlenen etkinliklerin Gaziantep bölümü bugün öğleden sonra Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile sporcular ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Vali Erdal Ata, FIFA U 20 Kupası organizasyonunun ülke ve şehir açısından çok önemli olduğunu belirtti. Vali Ata, "Bu organizasyonla dünya çapındaki 190 ülke ülkemizden ve şehrimizden bahsedecek. Milyon dolarlar versek böyle bir reklam yaptıramayız. Bu sebeple Gaziantep halkından organizasyonun adına yakışır bir şekilde tribünleri doldurmasını istiyoruz" dedi.

YARDIMCI: 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN ÖNEMLİ PROVA

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ise FIFA U 20'nin, 2020 Olimpiyatları'nın bir provası şeklinde olacağını söyledi. Yardımcı, düzenlenen organizasyondan Türkiye'nin alnının akıyla çıkması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Bu organizasyonda göstereceğimiz başarı, önümüzdeki organizasyonları Türkiye'ye çekmek için önemli bir adım olacaktır. Bu sebeple bütün tribünler dolu olmalı ve Türk halkının misafirperverliğini göstermeliyiz" diye konuştu.

FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır ise organizasyonun önemine dikkat çekerek, turnuva kapsamında Türkiye'ye gelecek genç futbolcuların keşfedileceğine vurgu yaptı.

Törene katılan vatandaşlar ise turnuva sonunda hak eden takıma verilecek olan kupa ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER