Spor
  • 29.9.2011 09:51

FIFA'DAN BEŞİKTAŞ'A BÜYÜK CEZA GELEBİLİR!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünyaca ünlü menacer Jorge Mendes ile Chelsea’nin eski yönetim kurulu başkanı Peter Kenyon’un şirketlerini araştırmak üzere komisyon kurdu. www.bloomberg.com’daki habere göre araştırma sonunda suç unsuru bulunursa, FIFA Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu bazı kulüplere transfer yasağı getirecek! Haberde şu ayrıntılara yer verildi: FIFA, Peter Kenyon’un yatırım şirketi Creative Artist Agency’yi araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Komisyon, Kenyon’un şirketiyle birlikte çalışan Jorge Mendes’in yönettiği Gestifute Ajans’ı da takip edecek.

Fanatik Gazetesi’nin bugün manşetinden gördüğü haberde, Barcelona Üniversitesi Profesörü Jose Maria Gay’in yazdığı rapora yer veriliyor ve şu ifadeler kullanılıyor; Gestifute’nin yatırımcıları, kazançlarını artırmak için fona bağlı futbolcuların transfer olmasını istiyorlar. Ancak FIFA kurallarına göre 3. kişilerin transfere etki etmeleri yasak. Bu yasağa uymayan kulüplere para veya transfer cezası veriliyor. Fonun işleyişini de anlatan Gay, fona minimum 250 bin dolar veren yatırımcıların, 18-23 yaş aralığındaki bir futbolcunun transfer haklarını, anlaşmalı olduğu kulüpten 1 milyon dolara alabildiğini belirtiyor. Bu futbolcu ileride transfer olduğunda ise transfer hakkını elinde tutan yatırımcı belli bir pay alıyor.

Almeida’yı getiren şirket!

Raporda, fonun anlaşmalı olduğu kulüplerden Sporting Lizbon ve Beşiktaş’a, FIFA tarafından transfer yasağı getirilebileceği ve oyuncuların ceza alabileceği yazıyor. Cristiano Ronaldo başta olmak üzere birçok dünya yıldızının menajerliğini yapan Jorge Mendes’in suçlu bulunması halinde önemli cezalar alacağı belirtiliyor. Mendes, Ricardo Quaresma başta olmak üzere Fernandes, Simao, Hugo Almeida, Julio Alves, Bebe ve Sidnei’in Beşiktaş’a transferlerini sağlamıştı. Hugo Almeida da geçtiğimiz sezonun devre arasında bu fon aracılığıyla Kara Kartal’a transfer edilmişti.

stargazete

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER