Spor
  • 14.1.2014 12:54

Fikret Orman'dan "Ronaldinho" itirafı

Beşiktaş Kulübü ile adidas, bir süre önce yeniledikleri sponsorluk sözleşmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

ORMAN: "RONALDİNHO KONUSUNU İYİ YÖNETEMEDİK"

BJK Nevzat Demir Tesisleri'da gerçekleştirilen anlaşma törenine Başkan Fikret Orman, Kartal Yuvaları'ndan ve Güreş Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Mete Vardar, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı, Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Eddy Massier ile basın mensupları katıldı.
Adidas ile 2009 yılında başlayan serüvenin 2019'a kadar devam etmesi kararı aldıklarını belirten Başkan Fikret Orman, şunları söyledi:

Adidas ile 5 yıl sürecek sponsorluk anlaşmasını imzalamak için buradayız. Adidas ile bir araya geldik ve vizyonumuz doğrultusunda yeni bir anlaşmaya vardık. Adidas sadece futbol takımımıza değil basketbol takımımıza da ürün tedarik edecek. Beşiktaş markasına verdikleri önem nedeniyle Adidas'a teşekkür ediyorum.

Adidas markası kulübümüzün giyim sponsoru değil Vodafone gibi ana sponsorlarımızdan biridir. 2009 yılında beş yıl için 3 milyon dolark olarak gerçekleştirilen anlaşma, bugün beş yıl için 25 milyon dolar olarak revize edilmiştir. Göreve geldiğimizde 24 olan Kartal Yuvası sayısını 44'e çıkardık yıl sonuna kadar 60'ın üstüne çıkarmayı arzuluyoruz. Vodafone Arena Stadı'nın tamamlanmasıyla yeni stadımızda da Adidas'ın uzmanlarıyla beraberr çok şık bir Kartal Yuvası tasarlayacağız. İki ortak marka olarak birlikte önemli başarılara imza atacağız ve işbirliğimiz büyüyerek devam edecek."
Yaptığımız anlaşmayla birlikte artık Beşiktaş ürünleri yurt dışındaki Adidas mağazalarında da satılacak. Beşiktaş ürünleri dünyanın diğer önemli futbol kulüplerinin ürünleriyle yan yana olacak. Başkanlığım döneminde Beşiktaş'ın Avrupa'da bir kupa kazanmasını hedefliyorum. Sponsorluklarla daha kuvvetlenen kurumsal olarak itibarını yükselten Beşiktaş'ın şampyionluklar yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını da cevaplandıran Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Ronaldinho konusunu iyi yönetemedik. Sponsorlarımızdan Kalde firması Ronaldinho'yu reklam yüzü olarak kullanabileceklerini ve ücretinin önemli bir kısmını ödeyebileceğini söylemesi üzerine harekete geçtik ama olmadı. Bizim asıl önceliğimiz stadımızı inşaa etmek. Oynayacak bir stadımız yok. Rakiplerimizle stat geliri farkımız var. Rakiplerimiz statlardan gelir elde ederken, biz cebimizden harcıyoruz. Gündemimizde transfer her zaman var. Devre arası kampında takımın yanına gittim. İkinci yarıya hayırlısıyla başlamak istiyoruz. Tüm takımlarımızın arkasındayım. Başarı için bütün gayreti göstereceğiz."
Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Eddy Massier ise, 2019 yılına kadar Beşiktaş'a sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve şunları söyledi:
"Beşiktaş'a ait ürünler tüm satış kanallarımızdan satışa sunulacak. Stratejik ortağımız Beşiktaş ile yaptığımız anlaşmanın Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum."
Konuşmaların ardından Fikret Orman ve Eddy Massier, arkasında 2009 ve 2019 yazan Beşiktaş formalarını imzaladıktan sonra birbirlerine hediye ettiler.

Siyah-beyazlı kulüp, 30 Aralık 2013'de, adidas ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 yıllığına 24 milyon 250 bin dolar tutarında sözleşme imzaladığını borsaya bildirmişti.

MUSTAFA AKIN - İSTANBUL / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER