Gündem
  • 25.1.2014 12:34

Fikri Işık'tan 'Yerli otomobil' açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ bölgesinin yerli otomobil markasının çıktığı bölge olacağını belirterek, "Biz arzu ediyoruz ki, bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin. Bu konuda ciddi bir altyapımız var. Bu altyapımızı büyük organizasyonla birleştirip yerli otomobil markasını oluşturmak istiyoruz" dedi.
Bursa'da temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk önce Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Işık, "Biliyorsunuz, Türkiye otomotiv testi konusunda yurt dışına çok ciddi paralar ödüyor. TSE'nin Yenişehir'e otomotiv test merkezi kurma çalışmaları var. Bugün bu çalışmaları nasıl hızlandırırız, onunla ilgili konuşacağız. Arzumuz, bu otomotiv test merkezini Bursa'mıza ve Türkiye'ye kazandırmak ve yurt dışına ödediğimiz dövizi azaltmaktır" dedi.
Bakan Işık, daha sonra yürüyerek Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasına geçti. Bakan Işık'ı belediye bandosu karşıladı. Bakan Işık'ı ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvay başta olmak üzere Bursa'da önemli bilim ve teknoloji alanında projeler geliştirdiklerini söyledi.

YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI
Bakan Işık, bilim ve teknolojinin asla ihmal edilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Bunun bedellerini ağır ödedik. Bizden sonraki kuşakların aynı bedelleri ödememesi için ciddi bir gayret içindeyiz" dedi.
Yerli otomobil üretimi konusunda Türkiye'de ciddi bir altyapı olduğunu kaydeden Işık, şöyle devam etti:
"Bugün inşallah yerli tramvayı yakından göreceğiz. Yerli üretimin Türkiye'de artık rekabet dünyasında çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu noktada Bursa'nın önemli bir merkez olduğunu, gelişme potansiyelinin de yüksek olduğunu biliyoruz. İnşallah İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ yerli otomobil markasının da çıktığı bölge olacak. Bu noktada çok ciddi çalışmaları olanlar var. Biz arzu ediyoruz ki, bir Türk markası dünyaya ihraç edilsin. Bu konuda ciddi bir altyapımız var. Bu altyapımızı büyük organizasyonla birleştirip yerli otomobil markasını oluşturmak istiyoruz. Bu noktada Bursa kilit şehirlerinden birisi olacak. Otomotiv test merkezinin hayata geçirilmesi konusunda süreci hızlandırma kararı aldık. Bu test merkezi harekete geçerse yerli otomobil üretiminde önemli bir eksikliği gidermiş oacağız" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Başkan Altepe, Bakan Işık'a kılıç hediye etti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:12

İLGİLİ HABERLER