Dünya
  • 15.8.2009 00:27

FİLİSTİNLİLER ARASINDAKİ ÇATIŞMADA ÖLÜ SAYISI 13'E ÇIKTI

TEL AVİV - Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas militanları ile El Kaide'ye bağlı olduğu belirtilen Cünd ü Ensarullah grubuna bağlı militanlar arasında çıkan silahlı çatışmada ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.
Ölenler arasında Hamas'ın askeri kanadının üst düzey bir yetkilisi ile 11 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu belirtiliyor.
Çatışmaların, Refah'ta bir camide toplanan 100 kadar silahlı grup üyelerinin, Gazze'yi bir "İslami Emirlik" olarak ilan etmeleriyle başladığı belirtiliyor.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının camiyi sarmasıyla başlayan çatışmalarda ölenlerin sayısı 13'e yükselirken, en az 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Çatışmalar öncesi, Cünd ü Ensarullah grubu taraftarlarının, Refah'ta bir yürüyüş düzenledikleri, yürüyüş sonrasında grubun Refah'taki camide toplandığı bildirildi.
Grubun lideri Abdüllatif Musa, Camide verdiği vaazda, "Gazze Şeridi'ni İslami bir emirlik" olarak ilan etti; "Biz, El Kaide'ye bağlıyız ve liderimiz Usame Bin Ladin" diye konuştu.
Refah'tan başlayarak, dini kurallara dayalı bir yönetimi tüm Filistin'de uygulayacakları söyleyen Musa, Hamas'ı da eleştirerek, örgütün yeterli ölçüde İslami olmadığını ifade etti.
Musa'nın El Kaide terminolojisini kullanarak "İslami emirliğin doğumunu ilan ediyoruz" diye konuştu.
Cami çevresi bir süre sonra Hamas'ın güvenlik güçleri ve İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarınca sarıldı. İki taraf arasındaki çatışmalar yoğunlaşırken, karşılıklı havan mermileri kullanıldığı belirtiliyor.
Bu arada, gece saatlerinde Hamas güçlerinin, Abdüllatif Musa'nın evini havaya uçurdukları bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER