Dünya
  • 29.8.2011 21:09

FİLİSTİNLİLER BM YOLUNDA!..

TEL AVİV (A.A) - Batı Şeria'da bir grup Filistinli aktivist, Filistinlilerin bir devleti ve BM'de tam üyeliği hak ettiğini göstermek amacıyla, BM'nin geleneksel rengi mavi bir kumaşla kaplanmış sandalye üretti. Üzerine BM'nin amblemi ve içine bir sandalye resmiyle birlikte Filistin bayrağı da işlenen, "Filistin" yazılı sandalyenin BM'ye gönderilmesi planlanıyor.
Ma'an haber ajansının verdiği habere göre, "Uçan Sandalye" adı verilen projenin koordinatörü Ayman El-Sabih, sandalyenin üretimine Batı Şeria'nın hemen tüm büyük kentlerinin katkıda bulunduğunu belirtti.
El-Sabih'in verdiği bilgiye göre, sandalye fikri Ramallah'tan çıktı, Nablus döşemelik kumaşını hazırladı; El Halil üzerindeki işlemeleri gerçekleştirdi ve sandalyenin imalatı da Cenin'de gerçekleştirildi. Kudüs ise sandalyelerle birlikte, Filistinli mültecilerin geri dönüş haklarını simgeleyen iki anahtar hazırladı.
Ayman El-Sabih, uzunca bir süredir Filistin'in ülkeler arasında yerini alabilmesi mücadelesine nasıl bir katkıda bulunabileceklerini düşündüklerini, Filistinlilerin bu rüyasının gerçekleştirilmesine mümkün olduğu kadar çok uluslararası desteği nasıl sağlayabilecekleri üzerinde kafa yorduklarını belirtti; bu nedenle böyle bir sandalye hazırlayarak, BM'deki Filistin kararıyla doğrudan ilgili ülkeleri de tek tek ziyaret etmeyi planladıklarını dile getirdi.
Katlanabilen ve bir valizin içine sığdırılabilen sandalyeyle Filistinli aktivistler Rusya, Avrupa Birliği, Katar, Lübnan ve ABD'ye gideceklerini ve en son duraklarının da BM olacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER