Dünya
  • 31.1.2020 16:50

Filistinliler Cuma Namazı sonrası sokağa döküldü!.. Arap liderlere büyük tepki var

Filistin'de Öfke Cuması sürüyor! Protestolarda 3 kişi gözaltına alındı, bilinen 12 yaralı var

Trump'ın sözde barış planını açıklamasının ardından Filistinlilerin tepkisi çığ gibi büyüyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate saldırması sonucu 10 Filistinli yaralandı. Kudüs'teki protestoları yerinde inceleyen Kanal 7 Dış Haberler Koordinatörü Taha Dağlı, "İsrail planı cebine koydu. Bundan sonra Filistin'i planı kabul etmedi diyerek tehdit edecek ve işgale yeltenecekler." ifadelerini kullandı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı: 10 yaralı

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planını açıklamasının ardından Filistinliler bugünü "Öfke Cuması" olarak adlandırdı. Protesto gösterileri düzenleyen Filistinliler, İsrail polisinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

İSRAİL POLİSİ 10 FİLİSTİNLİYİ YARALDI, 3 KİŞİYİ DE YARALADI

İsrail polisinin, sabah namazı sonrası işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate saldırması sonucu 10 Filistinli yaralandı. Mescid-i Aksa'daki sağlık kaynakları, İsrail polisinin saldırısında 10 Filistinlinin yaralandığını, 3 Filistinlinin ise Harem-i Şerif'ten çıkarken gözaltına alındığını aktardı.

İsrail ordusu Kudüs'te 2 Filistinliyi yaraladı

KUDÜS'TE DE 2 KİŞİ YARALANDI

İsrail ordusu, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiye'de 2 Filistinliyi yaraladı.

OSLO ANLAŞMALARI FESHEDİLDİ

Filistin yönetimi, İsrail ile imzalanan Oslo Anlaşmalarını feshettiklerini duyurdu. Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Bakanı Huseyin eş-Şeyh, Filistin yönetiminin, İsrail ile ilki 1993'te imzalanan Oslo Anlaşmalarını feshettiğini belirtti. Şeyh, tek taraflı sözde barış planının açıklanmasının ardından "İsrail'e, Filistin yönetiminin, aralarındaki anlaşmalara bağlı kalmayacağı iletildi." ifadesini kullandı.

Mescid-i Aksa minberinden ABD'nin sözde barış planına tepki

MÜFTÜDEN ÇARPICI SÖZLER: İBRET ALMADINIZ MI?

Arap ülkelerinin Filistin davasını yalnız bırakmamaları gerektiğini vurgulayan Şeyh Hüseyin, "Bugün Kudüs'ü hedef alanlar yarın sizi hedef alacaklar. Irak'ı yıktıklarında bunu görmeniz gerekiyordu. İşte Suriye'yi de yıktılar. İbret almadınız mı?" ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planına tepki göstererek, İslam dünyasından Filistin'e sahip çıkmalarını istedi.

 

İSRAİL HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

AFP'nin geçtiği son dakika bilgisine göre, İsrail'in Gazze'nin doğusunda bulunan Refah'a hava saldırısı düzenlendi.

Palestinians inspect the site of an Israeli airstrike in Rafah in the southern Gaza Strip, on January 31, 2020.

"FİLİSTİNLİLER ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADILAR"

Kanal 7 Dış Haberler Koordinatörü Taha Dağlı, Mustafa Yıldız'ın Ülke Tv'de sunduğu Odak Noktası'na Kudüs'ten bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu.

"Cuma namazı sonrası Filistinliler Mescid-i Aksa ve Kubbetussahra'da Trump'ın sözde Barış Planını protesto ettiler. Filistinliler bugünü Öfke Cuması olarak adlandırdılar ve her yerde ABD, İsrail ve Arap ülkeleri protesto edildi. Yarın Mısır'da Arap Birliği toplantısı var. Mahmud Abbas da orada olacak. Arap ülkeleri Abbas'a bu planı kabul etmesi için baskı yapacaklar ama Abbas'ın bu planı asla kabul etmeyeceği bilinen bir gerçek. Bu sözde barış anlaşması sonrası İsrail planı cebine koydu. İsrail, bundan sonra Filistin'i barış planını kabul etmedi diyerek tehdit edecek ve işgale yeltenecek. Bugün sokakta olan Filistinliler özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini büyük memnuniyetle karşıladılar. Türkiye'nin yanlarında olmasından çok mutlular. Bunu diğer Arap ülkelerinde görmedikleri için bu ülkelere de kızgınlar." 

 

Güncellenme Tarihi : 31.1.2020 16:59

İLGİLİ HABERLER