Yaşam
  • 17.7.2006 12:27

FİLİZ HANIM, BÜYÜKANIT'IN EŞİNE DERT YANINCA İPLER KOPTU

Türk Sillahlı Kuvvetleri'nin parlak generallerinden Tümgeneral Reha Taşkesen'i istifaya götüren nedenlerin ardındaki sır perdesi aralandı. Yaverliği sırasında bir kadın gazeteci ile aşk yaşayan Reha Taşkesen'in, KHO Komutanlığı yaptığı sırada bir kadın yüzbaşıyla birlikte olması ipleri kopardı. Betül Taşkesen, eşinin ilişkisini Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Hanım'a anlattı. Bu olay üzerine de Taşkesen'in istifa süreci başladı. İşte Ankara kulislerine göre, Tümgeneral Taşkesen'i istifaya götüren gelişmeler...

Gazeteci de evliydi
Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, Emekli Tümgeneral Reha Taşkesen, 199 yılında Albay rütbesinde, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaveriyken, bir kadın gazeteciyle aşk yaşadı. Bu ilişki, bir süre sonra kadın gazetecinin eşi tarafından öğrenildi. Yeni evli çift, bir ay içinde boşandı. Kadın gazeteci ile Taşkesen'in ilişkisi, boşanma sonrasında da devam etti.

Kasetler Genelkurmay'a
Kadın gazeteci bir süre sonra, Reha Taşkesen'in eşinden boşanmasını istedi. General ise bu talebi reddetti, üstelik ilişkilerini bitirme kararı verdi. Buna çok kızan kadın gazeteci, Taşkesen'le aralarında geçen konuşmaları kayda aldı. Bu kayıtları sakladı. Ancak daha sonra karar değiştirdi ve geçen ay bu kayıtları içeren kasetleri Genelkurmay Başkanlığı'na bir zarf içinde iletti. Kasetler Genelkurmay Başkanlığı tarafından deşifre edildi. Genelkurmay, Taşkesen'le ilgili daha önceki iddialarla birlikte bu kayıtları da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ileterek, inceleme başlatılmasını istedi. Reha Taşkesen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na çağrıldı. Görüşme, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un makamında gerçekleşti. Org. Saygun, kadın gazeteciyle görüşme deşifrelerini Reha Taşkesen'e okuttu.

Yüzbaşı öğrenince
Önce telefonlarının dinlendiğini zanneden Reha Taşkesen, "Neden dinlettiniz" diye tepki gösterdi. Daha sonra tutanakların kadın gazeteciyle görüşmesinin ayrıntıları olduğunun farkına vardı. Org. Saygun görüşmede, Taşkesen'e kadın yüzbaşıyla ilişkisinin doğru olup olmadığını da sordu. Ancak Tümgeneral iddiaları yanıtlamak yerine emekliye ayrılmayı tercih etti.

Askeri çevrelerde konuşulan bir iddia ise, bu sırada yaşandığı öne sürülen sürpriz bir gelişmeye yönelik. Eşinin bir kadın yüzbaşıyla aşk yaşadığını öğrenen Betül Taşkesen, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ı ziyarete gitti. Betül Hanım, bu ziyaretinde eşinin ilişkisi konusunda Filiz Hanım'a dert yandı. Olaydan büyük üzüntü duyan Filiz Hanım da konuyu eşi Yaşar Büyükanıt'a iletti. Böylece Taşkesen istifa etmek zorunda kaldı.

(vatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER