Yaşam
  • 30.9.2008 10:12

FİLM DEĞİL, GERÇEK... KESKİN NİŞANCI, HAPİSHANEDEKİ HÜKÜMLÜYÜ VURDU!

Fransa’da cezaevinde sorgulanmayı bekleyen bir soygun hükümlüsü, dışarıdan bir keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü.

Hapishane avlusuna bakan tepeden 5 el ateş açan keskin nişancı, hedefindeki adama yardım etmeye çalışan başka birini de yaraladı. Zanlı ele geçirildi.

GERİLİM filmlerini aratmayan olay, ülkenin güneyindeki Varces-Grenoble’da meydana geldi. Dürbünlü tüfeğiyle ateş açıp, avluda volta atmakta olan hasmını öldürdükten sonra motosikletle kaçmaya çalışan keskin nişancı, olaydan kısa bir süre sonra silahıyla birlikte polis tarafından yakalandı.

Ölen kişinin, 29 yaşındaki Sghair Lamiri isimli hükümlü olduğu belirtildi. Lamiri’nin, organize suç örgütleriyle bağlantısı olduğu ifade ediliyor. Bir soygun olayına karışmaktan suçlu bulunarak 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Lamiri’nin, bir cinayetle ilgili olarak sorgulanmak üzere olduğu açıklandı.

Fransa’da ilk

Bölgede heyecan yaratan olayla ilgili olarak basına açıklama yapan Adalet Bakanı Rachida Dati, adını açıklamadığı, ancak sadece 58 yaşında olduğunu belirttiği keskin nişancının tutuklandığını söyledi. Dati, zanlının suçunu inkar ettiğini, ancak polisin sahte plakalı motosiklet üzerinde ve silahı hala sıcak olduğu halde kendisini yakaladığını ifade etti. Dati, Fransa’da ilk kez bir mahkumun dışarıdan açılan ateş sonucu öldüğünü de sözlerine ekledi.

Silahlı saldırının ardından, cezaevinde gerginlik başgösterdi. Bazı mahkumlar, hücrelerine dönmeyerek direnişe geçerken, atölyede de yangın çıkardılar. Cezaevine gönderilen güvenlik güçleri, bu kısa süreli isyanı bastırırken, itfaiye de yangını kontrol altına aldı.

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER