Asayiş
  • 30.5.2013 15:29

Film senaryosu gibi dolandırıcılık planı

Samsun’da bir rent a car sahibi, sigortadan para almak için çelik kasanın çalındığını ileri sürdü. Polis, çelik kasanın iş yeri sahibi tarafından hurdacıya satıldığını ve olaya hırsızlık süsü verildiğini ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, rent a car sahibi Y.Ç. (31), sabaha karşı iş yerinin alarmının cep telefonuna sinyal verdiğini belirterek, hırsız girmiş olabileceğini söyleyip 155 Polis İmdat Servisi’ni telefonla arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine polis sevk edilirken, Y.Ç. de işyerine gitti. Şirketin kapısındaki demir korkuluğun kilidinin kesili olduğu tespit edildi. Y.Ç., iş yerinden içinde 382 bin 500 lira nakit para ile çeşitli senetler bulunan 200 kilo ağırlığındaki çelik para kasasının çalınmış olduğunu ileri sürdü. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sokaktaki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, bir el arabası ile üzeri örtülü kasanın taşındığını ve bir otomobile koyulduğunu fark etti. Plakaları "Evleniyoruz" yazısı ile kapatılan otomobili İlkadım ilçesinde sokak sokak arayan Hırsızlık Bürosu ekipleri, renginden ulaşarak aracın soyulduğunu söyleyen Y.Ç.’nin evinin yanında park halinde buldu. Araçta plakasının gelin arabası gibi süslenip kapatıldığının bant ve süs izlerine rastlanınca aracın söz konusu otomobil olduğu tespit edildi. Plakadan yola çıkan polis, otomobilin bir başka oto kiralama şirketinde Y.Ç. adına kiralandığı tespit edildi. Y.Ç. ise söz konusu aracı kiralamadığını ileri sürdü. Olayla ilgili Y.Ç. ile yanında çalışan arkadaşı S.B. (33) gözaltına alındı.

Y.Ç. suçunu itiraf ederek işleri kötüye gidince maddi yönden zor durumda olduğunu, sigortadan para almak için bu yola başvurduğunu ileri sürdü. Y.Ç.’nin çalındığını iddia ettiği çelik para kasasını yaklaşık bir yıl önce hurdacıya sattığı, çelik kasasının bulunduğu yere ise kartondan aynı ebatta çelik kasa süsü verdiği kutu koyduğu, üzerini de örtüyle kapattığı öğrenildi. Olay gecesi kendilerinin pazar arabasını el arabası gibi kullanıp çelik kasa süsü verdiği mukavva kutuyu da çelik kasa çalınıyormuş gibi araç yükleyip götürdükleri tespit edildi. Şahsın evinde ve evin bodrumunda yapılan aramada olayda kullandıkları eldiven ve diğer malzemeler ele geçirildi. Y.Ç. ve S.B., sorgularının ardından "Suç uydurmak ve adli mercileri yanıltmak" suçlarından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ifade veren 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER