Ekonomi
  • 1.6.2007 02:05

FİNANSAL İSTİKRAR RAPORU AÇIKLANDI: İŞTE ÖNEMLİ NOTLAR!..

ANKARA - Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporunda, 2007 yılında ''dış talebin gücünü koruması, iç talepteki gerileme ve özel tasarruf oranı artışı'' yönündeki öngörülerin, cari açığın Gayri Safi Milli Hasılaya oranının gerileyeceğine ilişkin beklentileri güçlendirdiği bildirildi.
Merkez Bankası tarafından dördüncüsü yayınlanan Finansal İstikrar Raporu'nda öne çıkan ifadeler şöyle:
2007 yılında dış talebin gücünü koruması, iç taleptekigerileme ve özel tasarruf oranının artışı yönündeki öngörüler, cari açığın gayri safi milli hasılaya oranının gerileyeceğine ilişkin beklentileri güçlendirmektedir.
Hanehalkının konut kredisi kullanma kararını verirken, mevcut ve gelecekte elde edeceği gelirini, kredilerin vade, faiz oranı ve türünü göz önünde bulundurması, konut finansman kuruluşlarının ise ihtiyatlı bir yaklaşım izlemesi önem arz etmektedir.
Cari işlemler açığı büyük ölçüde, bankalar dahil özel sektör tarafından sağlanan uzun vadeli kaynaklarla finanse edilmektedir.
Hanehalkı borçluluk oranının artmaya devam etmesi ve tüketim harcamalarının giderek daha fazla kısmının kredilerle karşılanıyor olması, hanehalkının geri ödeme gücü ve harcama kapasitesi açısından yakından izlenmelidir . Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER