Asayiş
  • 31.7.2009 09:30

FİRARİ CEM'İN ANNESİ ABD'YE KAÇTI

Münevver cinayetinde çarpıcı gelişme. Firari zanlı Cem'in mavi bültenle aranan annesinin Amerika'ya kaçtığı ortaya çıktı. Savcılık, ifadesinin alınması için ABD'li makamlardan talepte bulunacak.

İstanbul'da işlenen Münevver Karabulut cinayetinde, savcılıktan şok tespit. Cem G.'nin, 143 gündür mavi bültenle aranan annesinin Rusya'dan ABD'ye geçtiği ortaya çıktı.

Vahşetin bir numaralı zanlısı Cem G., tüm dünyada kırmızı bültenle aranıyor.

Cinayet sonrası gözaltına alınıp serbest kalan anne Tülay Makbule G. ise en son Rusya'da büyük oğluyla görülmüş, hakkında mavi bülten çıkartılmıştı.

CEM DE ORADA MI?

Soruşturmayı yürüten Savcı Faruk Erşen Yılmaz, annenin peşine düştü.

143 gündür aranan Tülay Makbule G.'nin Rusya'dan ABD'ye gittiği tespit edildi. Bu durum akıllara 'Cem de ABD'de mi?' sorusunu getirdi. Tespitin ardından, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, anne için 'istinabe' (şahit veya sanığın yazılı ifadesinin alınması) hazırladı. Tülay Makbule G.'nin ABD'li yetkililer tarafından ifadesinin alınması talep ediliyor.

SORULAR TÜRKİYE'DEN

Savcının hazırlayacağı sorular 'Adli Yardımlaşma Anlaşması' kapsamında ABD Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Amerikalı yetkililer bu 'istinabe'yi Tülay Makbule G.'nin yaşadığı adresin bağlı olduğu savcılığa iletecek. Amerikalı savcılar, sorular doğrultusunda annenin ifadesini alacak. Türkiye'den heyet gidip gitmeyeceği bilinmiyor.

SORGU HAKİMİ GİDEBİLİR

Emekli Emniyet Müdürü ve Interpol Uzmanı Feramuz Erdin konuyla ilgili şunları söyledi: Türkiye'de olmadığı tespit edilen ve yurtdışında sürekli ikametgah adresi belirlenen kişiler için aramızda 'Adli Yardım Anlaşması' bulunan ülkelere Adalet Bakanlığı'nca dosya gönderilir. Çok önemli davalarda savcı, polis heyeti veya sorgu hakimi de görevlendirilebilir. Kişi, mahkeme kanalıyla çağırılarak hazırlanan sorular kendisine yöneltilir. Giden heyet danışmanlık yapar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER