Gündem
  • 2.10.2020 10:05

Firs Lady Melanie Trump'da Koronvirüs olduğunu duyurdu

Trump'dan sonra karısı da Koronavirüse yakalandı..

Trump ve yardımcılarının çoğu, sosyal mesafe alma ve maske takma gibi uygulamalardan kaçındı. Salı akşamı cumhurbaşkanlığı tartışmasında Başkan, rakibi Demokrat adayı Joe Biden ile sık sık maske taktığı için alay etti.

İşte ABD'li First Lady Melania Trump dünyaya nasıl haber verdi. Kendisinin ve kocasının “iyi hissettiğini” söylüyor ve çiftin yaklaşan tüm etkinlikleri ertelediğini doğruladı..

As too many Americans have done this year, @potus & I are quarantining at home after testing positive for COVID-19. We are feeling good & I have postponed all upcoming engagements. Please be sure you are staying safe & we will all get through this together.

Diyor ki: "Lütfen güvende olduğunuzdan emin olun ve bunu hep birlikte atlatacağız."

Başkanın doktoru Donanma Komutanı, saat 01.00 civarında gazetecilere verilen bir notta. Dr. Sean Conley, Perşembe akşamı pozitif testlerin onayını aldığını yazdı.

Conley, "Başkan ve First Lady şu anda iyi durumda ve iyileşme dönemlerinde Beyaz Saray'da evde kalmayı planlıyorlar," diye yazdı.

Conley, Beyaz Saray'a hangi yardımın sağlandığını ayrıntılarıyla anlatmadan, "Beyaz Saray sağlık ekibi ve ben dikkatli bir şekilde nöbet tutacağız ve ülkemizin en büyük tıp uzmanları ve kurumlarından bazılarının sağladığı desteği takdir ediyorum," diye yazdı.

"Başkanın, iyileşirken herhangi bir kesinti olmaksızın görevlerini yerine getirmesini beklediğime emin olun ve sizi daha sonraki gelişmelerden haberdar edeceğim" diye yazdı.

Kendisini iyi hissettiğini söyleyen Trump aciz kalırsa görevi devralacak olan Başkan Yardımcısı Mike Pence sevgi ve dua yolladı.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, "Ülkemiz güçlü duruyor." Dedi.

Çin'in tepkisi biraz daha az sempatikti. Donald Trump, koronavirüse defalarca “Çin virüsü” veya “Çin'den gelen veba” olarak bahsetti. China Daily şunları yazdı:

Pozitif test, Trump çaresizce artık bir tehlike oluşturmadığını öne sürmesine rağmen, koronavirüsün yayılmaya devam ettiğinin bir başka hatırlatıcısıdır. Bu yılın başlarında ortaya çıktığından beri, Trump, Beyaz Saray ve kampanyası tehdidi küçümsedi ve kamuya açık yerlerde maske takmak ve sosyal mesafeyi uygulamak gibi kendi yönetimi tarafından yayınlananlar da dahil olmak üzere temel halk sağlığı kurallarına uymayı reddetti. Bunun yerine Trump, binlerce destekçiyi çeken kampanya mitingleri düzenlemeye devam etti. Virüs, ülke çapında 200.000'den fazla Amerikalıyı öldürdü ve 7 milyondan fazla kişiyi enfekte etti.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2020 13:17

İLGİLİ HABERLER