Dünya
  • 12.11.2016 11:33

First Lady'ler elbiseleriyle mesaj vermiş

First lady Beyaz Saray'da bir araya geldi, kıyafetlerinde birçok detay gizliydi

Dünya ABD'nin "eski" başkanı Barack Obama'yla, "yeni" başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede liderlerin vücut dillerini konuşadursun, Michelle Obama ile Melania Trump'ın görüşmesi de aynı derecede ses getirecek gizli mesajlar içeriyor.

First lady Beyaz Sarayda bir araya geldi, kıyafetlerinde birçok detay gizliydi

Bayan Obama ve Bayan Trump'ın görüşmesi perşembe günü Beyaz Saray'da gerçekleşti. İki first lady karşılıklı çaylarını yudumlarken tatlı tatlı sohbet ettiler. Ancak özellikle Michelle Obama'nın kıyafeti dikkat çekti.

First lady Beyaz Sarayda bir araya geldi, kıyafetlerinde birçok detay gizliydi

Söz konusu giysi, tasarımcı Narciso Rodriguez'in imzasını taşıyan, önü turuncu işli koyu mor bir takım.

Öncelikle renk tercihi dikkat çekici. Koyu mor matem rengi olarak görülüyor ve ABD'nin belli kesimlerinde, seçim sandığından Trump'ın çıkması dolayısıyla hissedilen ruh halini yansıtıyor. Hillary Clinton'ın da yenilgiyi kabul ettiği konuşmasını yaparken mor bir Ralph Lauren takım giymesi dikkat çekmişti.

Öte yandan morun Demokratların rengi maviyle Cumhuriyetçilerin rengi kırmızının karışımı olması da önemli bir detay. Michelle Obama'nın mor tercihiyle yeni dönemde iki tarafın işbirliğine yönelik bir mesaj verdiği, Trump'a "tüm Amerikalıların başkanı olma" sözünü hatırlatmak istediği de yapılan yorumlar arasında.

Son olarak, morun kadınlara seçme-seçilme hakkı verilmesini savunan hareketin seçtiği üç renkten biri olduğu ve geleneksel olarak feminizmle bağlantılandırıldığını da unutmamak gerek.

First lady Beyaz Sarayda bir araya geldi, kıyafetlerinde birçok detay gizliydi

SADECE RENK DEĞİL
Michelle Obama'nın kıyafetinin önemi sadece mor olması değil elbette. Obama'nın daha önce defalarca halkın karşısına çıkmak için çalışmalarını tercih ettiği tasarımcı Narciso Rodriguez, Küba asıllı göçmen bir ailenin oğlu ve tam bir "Amerikan rüyası" örneği.

Yani Obama'nın bu tercihiyle hem Trump'ın kampanyası sırasında hedef tahtasına oturttuğu göçmenlere verdiği desteği sergilediği, hem de Başkan Obama'nın Küba'yla yeniden başlattığı diplomatik ilişkilerin sürmesi yönündeki ümidini ifade ettiği söylenebilir.

First lady Beyaz Sarayda bir araya geldi, kıyafetlerinde birçok detay gizliydi

Yeni first lady Melania Trump'a gelince, onun giyim kuşam tercihi, bir başkanlık münazarasında giydiği 1100 dolarlık pembe Gucci gömleği dışında henüz Amerikan basınında çok fazla haber olmadı. Giysilerini kendi seçen, özel bir stilistle çalışmayan Trump'ın henüz belli bir tasarımcı tercihi de öne çıkmış değil.

Ancak Beyaz Saray'daki gibi görüşmelerde yeni first lady'lerin genelde pastel renkler giydiği biliniyor. Bu nedenle Trump'ın siyah elbisesi tepkilere neden oldu. Örneğin Yahoo News "Melania Trump Beyaz Saray'a giderken cenaze giysisi giydi" başlığıyla duyurdu görüşmeyi.

Bununla birlikte moda uzmanları Melania Trump'ın kıyafetleriyle mesaj vermesi için henüz erken olduğunu da belirtiyor. Selefi gibi mesajlı bir gardırop seçip seçmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Güncellenme Tarihi : 12.11.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER