Spor
  • 19.9.2019 21:37

Fırtına kötü başladı

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda İspanya La Liga ekiplerinden Getafe ile karşılaştı. Abdülkadir Ömür, Ekuban ve Yusuf Sarı gibi yıldız isimlerinden yoksun olan Fırtına, Avrupa ligi'ne yenilgiyle başladı. Bordo-mavililer zorlu deplasmanda Getafe'ye 1-0 mağlup oldu.

Temsilcimiz Trabzonspor yeniden UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteriyor. Fırtına ilk maçında deplasmanda İspanyol ekibi Getafe ile karşılaştı. Bordo-mavililer, 18. dakikada Angel'in golüne engel olamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Mücadelenin son anlarında yeni transfer Daniel Sturridge yüzde yüzlük bir gol şansını kaçırdı ve Trabzonspor beraberlik şansını yitirdi. Grubun diğer maçında Basel, Krasnodar'ı 5-0 mağlup etti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında deplasmanda Getafe karşısında ligde Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmadaki kadroya göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı. Karaman, sakatlığı bulunan ve kadroda yer almayan Fernandes'in yanı sıra Abdulkadir Parmak'ı bu maçta yedek kulübesinden oturturken, bu oyuncuların yerine Campi ile Doğan'a görev verdi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nun ilk haftasında oynanan Getafe-Trabzonspor maçının ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Fayçal Fajr'ın sağ taraftan kullandığı köşe atışında arka direkte buluşan Djene Dakonam'un kafa vuruşu kalenin üzerinden dışarı gitti.

18. dakikada Raul Garcia'nın sol kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Angel Rodriguez'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

25. dakikada Sosa'nın sağ taraftan köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Sörloth'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

57. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Nwakaeme kale önünde topu Sturridge ile buluşturmak istedi ancak savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

66. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Rodriguez'in sert şutu az farkla yandan dışarı gitti.

70. dakikada savunmadan dönen topla ceza yayına yakın bir noktada buluşan Timor'un şutu savunmaya da çarparak kaleye yöneldi. Kaleci Uğurcan topun kale çizgisini geçmesine izin vermedi.

75. dakikada savunmanın hatasında ceza sahası içinde topla buluşan Kenedy'in yerden şutunu kaleci Uğurcan kontrol etti.

81. dakikada Portillo'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Mata'nın şutunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90. dakikada Sosa'nın pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Sturridge'in uygun durumda vuruşunda defans araya girerek meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Stat: Coliseum Alfonso Perez

Hakemler: Matej Jug, Matej Zunic, Grega Kordez

Getafe: Leandro Chichizola, Allan Nyom, Djene Dakonam, Bruno Gonzalez, Raul Garcia, Fayçal Fajr, David Timor (Arambarri dk. 90+1 ?), Francisco Portillo, Kenedy (Cucurella dk. 77), Angel Rodriguez, Enric Gallego (Jaime Mata dk. 68)

Yedekler: David Soria, Damian Suarez, Leandro Cabrera, Jorge Molina

Teknik Direktör: Jose Bordalas

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Joao Pereira, Hosseini, Campi, Novak, Doğan Erdoğan (Abdulkadir Parmak dk. 59), Obi Mikel, Sosa, Avdijaj (Sturridge dk. 46), Nwakaeme (Fıratcan dk. 83 ?) Sörloth
Yedekler: Erce Kardeşler, Abdurrahim Dursun, Hüseyin Türkmen, Ahmet Canbaz

Teknik Direktör: Ünal Karaman

Gol: Angel Rodriguez (dk. 18) (Getafe)

Sarı kartlar: Campi, Sosa (Trabzonspor), Kenedy, Fayçal Fajr, Mata (Getafe)

 Ã–ZET Ä°ZLE: Getafe 1-0 Trabzonspor Maç Özeti ve Golleri Ä°zle | Getafe TS Kaç Kaç Bitti?

DOĞAN ERDOĞAN İLK KEZ

Trabzonspor'da orta saha oyuncusu Doğan Erdoğan, Getafe maçıyla birlikte Trabzonspor formasıyla ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Genç oyuncu ayrıca kariyerinde de bir Avrupa karşılaşmasında da ilk kez 11'de maça başladı.

GETAFE'DE 9 DEĞİŞİKLİK

Getafe teknik direktörü Jose Bordalas ise La Liga'da Real Betis ile oynadıkları maçın 11'ine göre Trabzonspor karşısında 9 farklı oyuncuya forma verdi. Jose Bordalas, Real Betis karşısında forma giyen Soria, Cabrera, Cucurella, Suarez, Arambarri, Maksimovic, Jason, Mata ve Molina'nın yerine Trabzonspor karşısında Chichizola, Bruno, Garcia, Portillo, Fajr, Timor, Kenedy, Rodriguez ve Gallego'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar, Getafe deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını dolduran bordo-mavililer maç öncesi de ısınmak için sahaya çıkan futbolculara alkışlarla moral verdi. Ev sahibi ekibin tribünlerinde ise büyük boşluklar olduğu gözlendi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Getafe CF maçı öncesi Trabzonspor yönetim kuruluna Getafe kulübü tarafından dostluk yemeği verildi. Yemeğe bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp'in yanı sıra Genel Sayman Emin Kahraman, Yönetim Kurulu üyelerinden Yaşar Kibar Güven, Zafer Göktaş ve Tuncay Uzunal, Genel Müdür Sinan Zengin, Futbol İdari İşler Direktörü Aysun Karahasanoğlu ile Getafe CF Kulübü Başkanı Ángel Torres Sánchez, Başkan Yardımcıları Felipe Triguero ve Valentín Sánchez, Yönetim Kurulu üyelerinden Fernando Santos De la Parra, Damián Jimenez ve Juan Leif Pérez Presus, Genel Müdür José María Durán ve Operasyon Müdürü Nerea Alonso katıldı. Yemeğin ardından Mehmet Yiğit Alp tarafından günün anısına Getafe başkanı Ángel Torres'e Trabzonspor forması hediye edildi. Getafe Yönetim Kurulu da bordo-mavililere çeşitli hediyeler takdim etti.

BÜYÜKELÇİ ERGİNAY'DAN TRABZONSPOR'UN KAMPINA ZİYARET

Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay, Getafe karşılaşması öncesi Trabzonspor'un kampını ziyaret etti. Burada başkan Ahmet Ağaoğlu ile görüşerek kafileye başarılar dileyen Erginay'a Ağaoğlu nazik ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Cihad Erginay'a günün anısına Trabzonspor forması hediye edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.9.2019 22:23

İLGİLİ HABERLER