Ekonomi
  • 6.12.2021 21:18

Fitch açıkladı: 2022'de kademeli olarak sıkılaşacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel banka düzenlemelerinin 2022'de kademeli olarak sıkılaştırılmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022'de küresel banka düzenlemelerinin kademeli olarak sıkılaştırılmasının muhtemel olduğunu bildirdi.
Fitch'ten yapılan açıklamada, gelecek yıl küresel banka düzenlemelerine ilişkin görünümün daha sıkı olmasının beklendiği aktarıldı.

Küresel bankacılık düzenlemeleri 2022'de sıkılaşacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi normlara dönüş beklentilerini yansıtacak şekilde 2022'de küresel banka düzenlemelerinin kademeli olarak sıkılaştırılmasının muhtemel olduğu ifade edildi.

Açıklamada, düzenleyicilerin siber, iklim ve kripto varlık risklerine odaklanmasının beklendiğine dikkat çekilerek, pek çok gelişmekte olan piyasa için finansal istikrar riskleriyle bağlantılı makro ihtiyati politikalar ve uluslar üstü gerekliliklere bağlılığın düzenleyicilerin reform gündemlerinin ana belirleyicisi olmaya devam edeceği belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2021 20:20

İLGİLİ HABERLER