Gündem
  • 31.7.2012 16:36

'Fitne fesat yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar'

ANKARA (AA) - AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Sayın Başdanışman kendi görüşlerini ifade etmiş. Sayın Gül'ün fikirleri değil. Sayın Gül bu konuda ketumdur. Fikirlerini ilk etapta beyan etmez, su yüzüne, dışa vurmaz bir yapısı vardır'' dedi.
            Mustafa Elitaş, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir gerginlik, bir çekişme olduğu belirtiliyor. Sayın Başbakan aday olunca, Sayın Gül'ün aday olmayacağı söyleniyor. Bu görüşe katılıyor musunuz-'' sorusuna şu yanıtı verdi:
      ''Sayın Başdanışman kendi görüşlerini ifade etmiş. Sayın Gül'ün fikirleri değil. Sayın Gül bu konuda ketumdur. Fikirlerini ilk etapta beyan etmez, su yüzüne, dışa vurmaz bir yapısı vardır.
      Herkesin anlayamadığı, kabul edemediği, kanıksayamadığı bir durum var. Bizim yetişme tarzımızda, bizim yetişme iklimimizde kişiler oturdukları makamlara sabit veya yapışmış vaziyette değillerdir. Zamanı geldiğinde başkasına devretmesini iyi bilirler. Ben hem Sayın Gül'ü, hem Sayın Başbakan'ı çok yakından tanıyan birisi olarak açık yüreklilikle diyorum ki; herhangi birisi bir yere aday olduğu takdirde diğerinin buna karşı aday olacağını tahmin etmiyorum. Bunların dostlukları başkalarının anlayabileceği bir dostluk değil. Dostluklarını koltuklara değişmeyecek bir yücelikte bir dostlukları vardır. O anlamda hiç kimse endişe etmesin, yeni yeni meseleler ortaya çıkarmaya çalışmasın. Zamanı geldiğinde her şey yoluna girer. Fitne fesat yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar''
      Elitaş, ''Sayın Gül'ün kırılmış olabileceğini düşünüyor musunuz-'' sorusuna, ''Sayın Basın Başmüşavirinin ifadesi bu şekilde. Bu konuda bizim Sayın Gül ile ilgili yorum yapmamız mümkün değil. Başmüşavir o şekilde ifade etmiştir'' dedi.
     
     -''CHP kendi iddialarını, değişimlerini bitirmiş mi ki başka şeyleri söylemeye çalışıyor-''-
     
     ''CHP'li Gürsel Tekin'in iddiası var. 'Ankara kulislerinde Dışişleri Bakanı'nın değiştirileceği konuşuluyor' diyor. Bu konuda neler diyeceksiniz-'' sorusu üzerine, ''CHP kendi iddialarını, değişimlerini bitirmiş mi ki başka şeyleri söylemeye çalışıyor- Daha yeniliğini ispatlayamamış bir parti. 2 yıldır yeniyim diyor ama ne olduğunu ispatlayamamış bir parti. Hangi genel başkan yardımcısının ne olacağı tam netleşmemiş bir parti. AK Parti iktidarında değişiklik var diye iddia etmek gündem saptırmaktan başka bir şey değildir. Bunları ciddiye almıyoruz'' şeklinde konuştu.
     
     - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal -
    
    AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da MKYK toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, ''Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınacağına'' ilişkin iddiasını hatırlatan gazetecilere, ''AK Parti siyaseti, dedikodu siyaseti değildir. Biz bugüne kadar, 10 yıldan beri kılükal ile siyaset yapmadık. Bunlar dedikodudan ibarettir''dedi.
      Ünal, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''AK Parti yönetimine kırgın olduğuna ilişkin'' yorumların hatırlatılması üzerine, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın kırgın olduğuna dair bir ifadesi yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı, Dışişleri Bakanlığı döneminde kendi düşüncelerini başkaları üzerinden ifade ettiğine de şahit olmadık. Bir basın müşavirinin düşüncelerinden yola çıkarak sayın Cumhurbaşkanımızın duyguları ve düşünceleriyle ilgili birşeyler konuşmamız da doğru olmaz. Dolayısıyla bunun üzerinden siyaset yapmamızın doğru olmadığını düşünüyorum'' diye konuştu.
      ''Gül'ün yeniden cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönünde bir beklentiniz var mı-'' sorusuna ise, ''Kendisi birşeyi ifade etmeden bizim bu konuda görüş ifade etmemiz doğru olmaz'' şeklinde cevap verdi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER