Dünya
  • 22.3.2020 17:18

Flaş.. Amerika'da şehirlere tank sevkiyatı başladı, Son 20 yılın en büyük askeri hareketliliği

Amerika'da Koronavirüse karşı ülke genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı iddia edildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanması durumunda büyük şehirlerde yağma başlayamasından korkuluyor.
Amerikan hükümeti yağmanın ve karışıklıkların önüne geçmek için eyaletlere tank ve askeri araçlar yollamaya başladı. Başta Oregon olmak üzere San Diego, Santa Fe ve Kaliforniya'ya trenlerle yapılan tank sevkiyatı görüntüleri Youtube'ye düştü.
Tankların yayınlanmasından sonra sosyal medyada büyük bir panik başladı.

"SIKI YÖNETİM İLAN ETMEK İSTİYORSANIZ..."

San Diego Union Tribune'ün haberine göre, Newsom açıklamasında, birliklerin gıda tedariki ve dağıtımı gibi insani misyonlar gerçekleştirmeye hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Açıklamada ayrıca muhafızların rutin faaliyet yürüteceklerinin altı çizildi.

Newsom, bir başka açıklamasında da, "Sıkıyönetim ilan etmek istiyorsanız, bunu yapma kapasitemiz var" dedi.

ONLARCA TANK SEVKEDİLDİ

Sosyal medyada yayınlanan bazı görüntülerde, ABD'nin birçok eyaletinde uzun askeri konvoyların farklı bölgelere sevk edildiği görüldü. San Diego'dan gelen görüntülerde, çok sayıda tankın vagonlar üzerinde bir başka noktaya nakledildiği görülmekte .

Görüntülerin, Pentagon'un, ABD Kuzey Komutanlığına, 'konuşlanmaya hazırlanma' yetkisi vermesinin ardından gelmesi tartışmalara neden oldu. Bu yetki, sivil otoritenin zarar görmesi durumunda, ülke çapında yürütme yetkisinin orduya devredilebileceği bir tür sıkıyönetimi de kapsıyor.

ORDU 27 EYALETTE TEYAKKUZDA

ABD çapında yaşanan yoğun askeri hareketliliği masaya yatıran LA Times, şimdiye kadar en az 27 eyalet valisinin Ulusal Muhafız birliklerini koronavirüs salgınına karşı seferber ettiğini bildirdi. Mevcut sayının bugün itibariyle iki katına çıkması bekleniyor.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ASKERİ HAREKETLİLİĞİ

Ulusal Muhafız Bürosu başkanı General Joseph Lengyel, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 450.000 Ulusal Muhafızın koronavirüs salgınıyla mücadele için hazır olduğunu duyurdu.

Business Insider'a göre, 1999 yılında Seattle eyaletinde gerçekleşen küreselleşme karşıtı  protestoları bastırmak için Muhafızlara yapılan çağrıdan bu yana ABD'de böylesi yoğun bir askeri konuşlanma gerçekleşmedi.

ABD'de Corona virüsü vaka sayısı 20 bine, can kaybı 250'ye yükseldi. Beyaz Saray Corona Görev Gücü'nü yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisinde bir çalışana Corona virüsü teşhisi konuldu. ABD borsalarında da 2008 krizinden bu yanaki en kötü hafta geride kaldı.

New York’ta Vaka Sayısı 10 Bini Aştı

ABD genelinde Corona virüsü vaka sayısı 20 bini aştı. Ölü sayısı da 260 kişiye yükseldi.

ABD’de Corona virüsü vakalarının en yoğunlukla yaşandığı New York eyaletinde bulaşıcı hastalığa yakalananların sayısı on bin kişinin üzerine çıktı. New York’ta yaşamını yitirenlerin sayısının 45 kişiye yükseldiği kaydedildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette bazı binaların yatak kapasitesinin artması için hastanelere dönüştürüleceğini, bu çalışmanın askeri birliklerle müşterek yapılacağını söyledi.

“Gençler dikkat virüs sadece yaşlıları öldürmüyor”

Vali Cuomo, bilinenin aksine Corona virüsün sadece yaşlılar olmadığını belirterek, “ Gençler dinlemenizi istiyorum. Virüs sadece yaşlıları öldürmüyor. New York’ta vakaların yüzde 55’i 18 - 49 yaş aralığında" dedi.

ABD'nin kalbi New York'ta koronavirüs nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakalarında Çin, İtalya, İran, İspanya ve Almanya’dan sonra en fazla vakanın görüldüğü ABD’de tedbirler yoğunlaştırılıyor. New York’ta Pazar günü saat 22.00’den itibaren ikinci bir karara kadar kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanacak.

 HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİ

Güncellenme Tarihi : 23.3.2020 01:42

İLGİLİ HABERLER