Gündem
  • 20.7.2019 16:14

Flaş.. Diplomatımızı şehit eden alçak yakalandı

Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen, aralarında Mazlum Dağ'ın da olduğu 4 teröristin yakalandığı bildirildi.

Son dakika... Erbil saldırganı terörist Mazlum Dağ yakalandı

Kuzey Irak Kürt yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 “Erbil’de iki gün önce saldırı düzenleyen Mazlum Dağ, Anti Terör birimi ile Erbil Asayiş birimlerinin ortak operasyonunda yakalanmıştır, vatandaşlarımıza duyurulur. Bu süreçte güvenlik güçlerimize yardımcı olan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Soruşturmanın detayları daha sonra paylaşılacaktır"

 17 Temmuz 2019 günü öğlen saatlerinde Empire City’de bölgesinde bulunan bir restorana gerçekleştirilen saldırıda Türk diplomat Osman Köse ile Kürt Bölgesi vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan hayatını kaybetmişti.

Erbil'de Türk diplomata hain saldırıda bir kişi daha yakalandı

Erbil'de Türk diplomata hain saldırıda bir kişi daha yakalandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil'deki Türk Başkonsolosluğu görevlisinin şehit edildiği saldırının baş faili Mazlum Dağ'a yardım edenlerden birinin yakalandığını açıkladı.

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki restoranda düzenlenen terör saldırısının baş faili Mazlum Dağ'a yardım eden 'Dıjvar Mamend Yusuf' kod adıyla tanınan Muhammed Bisksız yakalandı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, operasyona ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

IKBY güvenlik güçleri, bugün Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ'ın yakalandığını duyurmuştu.

Erbil'de geçen çarşamba günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 20.7.2019 20:24

İLGİLİ HABERLER