Gündem
  • 29.4.2010 17:09

FLAŞ... DURSUN ÇİÇEK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

İSTANBUL - ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında yedi şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk'ün de aralarında bulunduğu yedi şüpheli hakkında hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.
Mahkeme, 165 sayfa olduğu belirtilen iddianamenin kabulüne karar verdi.
Davanın ilk duruşmasının 28 Haziranda yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğuyla yakalama emri çıkardı.

ŞENGÜN, ÇİÇEK İÇİN YAKALAMA EMRİNE MUHALİF KALDI
''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılmasına muhalif kaldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame üzerinde yaptığı inceleme ve tensip işlemi sırasında heyetin 2 üyesinin oyuyla Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılması kararına, Heyet Başkanı Köksal Şengün karşı oy kullandı.
Başkan Şengün'ün, davanın 3 sanığının tutukluluk hallerinin incelenmesi sırasında da tahliyeleri yönünde görüş bildirdiği ancak 2 üye hakimin oyuyla bu kişilerin tutukluluklarının devamına karar verildiği bildirildi.
İddianameyi hazırlayan savcıların, ''Ergenekon davası'' ile birleştirilmesi talebinin daha sonra görüşüleceği kaydedildi.
Bu arada, açılan davanın duruşmasının Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılacağı ifade edildi. 

ÇİÇEK'İN AVUKATI: RESMİ BİR ÇAĞRI YOK
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddianamesinde 2 numaralı sanık olarak yer alan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, kendilerine henüz resmi bir çağrının ulaşmadığını söyledi.
Avukat İrem Çiçek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul ederken, aynı zamanda babası da olan müvekkili Dursun Çiçek ile ilgili verdiği, ''yakalama emri'' kararıyla ilgili henüz müvekkiliyle görüşmediğini belirtti.
İrem Çiçek, basında yer alan haberler üzerine, iddianameyi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesini telefonla aradıklarını ve mahkemece iddianamenin kabul edildiğini buradan öğrendiklerini belirterek, yakalama emri ile ilgili ise kendilerine bilgi verilmediğini kaydetti.
Kendilerine yakalama emri ile ilgili resmi bir tebligatın ulaşmadığını anlatan Çiçek, mahkemenin müvekkili Dursun Çiçek hakkında ''yakalama emri'' kararı vermesini anlayamadığını da ifade etti. Çiçek, ''Hakimler, yakalama emrine neye göre karar verdi? Anlayamadım'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER