Gündem
  • 10.11.2020 16:09

Flaş.. Ermenistan askerleri Karabağ'dan çekilmeye başladı

Habervitrini son dakika haberidir.. Rus TASS ajansı Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarından alıdğı bilgiyi aboneleriyle paylaştı.
TASS; Rusya'nın Ermenistan kuvvetlerinin geri çekilmesiyle birlikte Moskova saatiyle 06: 00'dan itibaren Dağlık Karabağ ihtilaf bölgesine barış gücü güçlerini konuşlandırmaya başladığını söyledi .

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı'nın 10 Kasım 2020 Moskova saatiyle 06: 00'dan itibaren yaptığı açıklamaya göre Rusya, Dağlık bölgeye barışı koruma birliği göndermeye başladı.Karabağ ihtilaf bölgesine, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin çekilmesiyle aynı anda Rus askerleri yerleştirildi "dedi.

Üç taraflı anlaşma esasen Bakü'nün son toprak kazanımlarını kesinleştiriyor.
Ermeni güçleri, siyasi açıdan önemli doğu bölgesi Ağdam ve Dağlık Karabağ'ı Ermenistan'a bağlayan ana yolun geçtiği stratejik açıdan kritik Laçin bölgesi gibi bölgelerden çekilmek zorunda. Buralar Azerbaycan'a teslim edilecek.
Laçin koridoru adıyla bilinen  bu yol, yeni temas hattını da izleyecek olan 1.960 Rus barış gücü askerinin gözlem noktası olacak. Savaş tecrübesi olan 31. Bağımsız Muhafız Hava Taarruz Tugayı'ndan bu birlikler havayolu ile çoktan bu bölgeye geldi.

Ermenistan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın anlaşmayı kabul etmesiyle ilgili kitlesel bir memnuniyetsizlik olsa da - kendisi "hem benim için hem de halkımız için inanılmaz derecede acı verici" olduğunu kabul etti -

Bu aslında bir oldu bitti. Aynı zamanda stratejik Şuşi kasabasının düşmesiyle birlikte Karabağ'ın ana şehri Stepanakert'in de Azerbaycan güçlerine düşmesi de kaçınılmaz hale geldi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 10.11.2020 16:47

İLGİLİ HABERLER