Gündem
  • 14.3.2019 08:00

Flaş.. Flaş.. Kılıçdaroğlu'nun Fetullah Gülen'le konuşması ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te soruları yanıtladı. 

Soylu konuşmasında PKK terör örgütüyle iltisaklı olan kişilerin CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne sızdırıldıklarını söyledi ve 'PKK'nın truva atı oldular' nitelemesini yaptı. HDP içinde bir FETÖ'cü olduğunu dile getiren Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörist başı Fetullah Gülen'le telefon görüşmesinde 'yurtta sulh' kelimesini kullandığını söyleyerek CHP Lideri'nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilintili olduğunu iddia etti...

"KILIÇDAROĞLU FETULLAH GÜLEN'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU AÇTI"

DHKP/C'yle hangi kişilerin ilişkili olduğunu sen iyi biliyorsun. Kılıçdaroğlu malesef Türk siyasetine yalanı katmıştır. 60 darbesini de böyle yaptırdılar. 71 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat'ı da yaptırdılar. Yıl 2012, Fetullah Gülen'e kimlerin teşekkür ettiğine bakın. 'Ben yokum o listede' diyor. Defalarca dedi ki 'Ben FETÖ'ye ele başına açmadım, telefon,  reddediyorum'. O dönem gazetenin genel yayın yönetmenleri arıyordu, böyle bir şey var 'geçmiş olsun' der misin diyorlardı. Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezden Mustafa Yeşil'in verdiği numaradan Pensilvanya'yı aradı. İlaç kullandığı için konuşamadı. Durumunu sordu. Ekrem Dumanlı Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanını Baki Özilhan'ı aradı. Geçmiş olsun diye ismini verelim mi dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Fetullah Gülen'e geçmiş olsun telefonu açmıştır. Bunu yapmadım diyebilir, cevabını bekliyorum.

"KILIÇDAROĞLU DESİN Kİ BEN KLİNİKTE BU GÖRÜŞMEYİ YAPMADIM?"

2012-2013'de bir klinikte görüşme. Saat 10.20 Hüseyin Mercan, Mustafa Yeşil ilgili kliniğe gelir. 11.00'de Kılıçdaroğlu gelir. Yeşil, hükümet ile ilgili sorunları anlatır. KCK, dersane meselelerine girer. 28 Şubat'ta bile bu kadar baskı görmediklerini söyler. Bizim Ecevit'le ilgili kendilerine yönelik ortaya koyduğu alan açmayı değerlendirdikten sonra. Buna istinaden 'cennete bir kişiyi gönderme hakkım olsaydı Ecevit'i gönderirdim' sözü tabanda makes bulur. Mustafa Yeşil, toplantı sonrası bizden istedikleriniz F.G'ye söylemeyi istedikleriniz neler der Kılıçdaroğlu'na. Kılıçdaroğlu 'Biz dini cemaatleri sivil toplum olarak görüyoruz' der. F.G'ye 'yurtta sulh, cihanda sulh başlığı ile söylesinler' der. 15 Temmuz'da konseyin ismi neydi? Desin ki ben bu klinikte görüşmeyi yapmadım.

"CHP'LİLER BİLE KILIÇDAROĞLU'NU SAMİMİ OLARAK BULMUYOR"

Avrupa ülkelerinde de terör örgütleri var. Güya karşılar değil mi? Çok rahat şekilde birbirleriyle ilişki içerisindeler. Kemal Kılıçdaroğlu bu oyunda bir kere doğru bir kelime ifade etmiyor. Samimi değil. Samimi olmadığını CHP'liler de biliyor. CHP'liler Kılıçdaroğlu'nu samimi bilmiyorlar. Hepimiz ölümlüyüz. 50-100 yıl sonra Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi yönettiği tarih kara bir leke olarak tarih kitaplarında yerini alacaktır. Desin ki 'Ben bir kliniğe gitmedim, ben özellikle yurtta sulh ismini zikretmedim. Bunu Fetullah Gülen'e bir şifre olarak söylemedim' desin. Bu kadar açık ve net. Yine desin ki, ben kendisini aramadım. Bütün bunları desin. Daha öteleri de var.

Güncellenme Tarihi : 14.3.2019 09:10

İLGİLİ HABERLER