Bilim
  • 4.11.2005 00:07

FLAŞ GELİŞME!.. GOOGLE SANAL KÜTÜPHANESİNİ BAŞLATTI

ANKARA - İnternetin bir numaralı arama motoru Google, sanal kütüphanesi ''Google Print''in kapılarını bugün dünyaya açtı.
     Merkezi California-Mountain View'da bulunan Google firmasından yapılan açıklamada, ''http://print.google.com'' adresine giren kullanıcıların, sanal kütüphanenin şimdilik ''küçük bir bölümünden'' faydalanabilecekleri belirtildi.
     Sanal kütüphanenin bu ilk aşamasında, telif hakları yasası haricindeki kamuya mal olmuş eserlerin dijital versiyonlarının kullanıma açık olduğu belirtilen açıklamada, bunların arasında Michigan, Harvard, Stanford üniversiteleri ile New York Halk Kütüphanesi tarafından sağlanan tarihi ve siyasi eserlerin bulunduğu kaydedildi.
     Önde gelen Amerikan ve İngiliz üniversite ve kütüphanelerindeki tüm kitapları ''tarayarak'' internet kullanıcılarının hizmetine sunma projesi Google Print, birçok yazar ve yayıncının tepkisiyle ve açtıkları davalarla karşı karşıya kalmıştı.
     Yazın askıya alınan kitapları tarama işlemi, Google'ın telif hakları yasasına dahil kitaplara dair güvence vermesi üzerine 1 Kasım'da yeniden başlamıştı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:44

İLGİLİ HABERLER