Gündem
  • 12.5.2004 00:18

FLAŞ GELİŞME!.. ORGENERAL BÜYÜKANIT : UMARIM HÜKÜMET GENELKURMAY'IN UYARILARINI DİKKATE ALIR

İSTANBUL - 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ''rektörlere yönelik'' yaptığı açıklamanın dolaylı olarak Silahlı Kuvvetler'in açıkladığı görüşlere de yönelik olduğunu belirterek, ''Herhalde Genelkurmay bu açıklamaları değerlendirecektir'' dedi.
     Orgeneral Büyükanıt, Beymen ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin düzenlediği ''Paris-St. Petersburg, Alexandre Vassiliev Koleksiyonundan Avrupa Modasının Üç Yüzyılı'' sergisinin açılışına katıldı.
     Gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü açıklamalara ilişkin soruları üzerine Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Silahlı Kuvvetler'in görüşünü daha önce topluma yansıttığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
     ''Başbakan'ın yaptığı açıklamalar Genelkurmay'a yönelik değildi, rektörlere yönelikti ama dolaylı olarak da Silahlı Kuvvetler'in açıkladığı görüşlere yönelikti. Herhalde Genelkurmay bu açıklamaları değerlendirecektir. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada çok ciddi değerlendirmeler vardı. Bu değerlendirmelerin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Umarım Hükümet bu değerlendirmeleri dikkate alır. Tutumunu ona göre belirler. Bu bir dayatma değildir, bir saptamadır.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER