Dünya
  • 26.3.2020 12:11

Flaş!.. Hafter'in Vatiyye Askeri Hava Üssü ele geçirildi

Koronavrüsü fırsat bilip Trablus'u ele geçirmeye çalışan Hafter elindeki hava üssünü de kaybetti. Merkezi hükümet askerleri ve onlara yardıma giden Suriyeli Mücahitler Hafter'in en önemli hava üslerinden birisi olan Vatiyye Hava Üssü'nü ele geçirdi.
Hafter bu hava üssünü Trablus'a saldırı maksadıyla kullanıyordu.
Üssün ele geçirilmesi sırasında çıkan çatışmalarda 8 Suriye mücahit şehit düşerken, Hafter'in paralı askerlerinden çok sayıda pisliğin öldürüldüğü ve sağ kalanların ise yakalandığı öğrenildi.

Libya'da 'Barış Fırtınası Operasyonu': UMH, darbeci Hafter'e karşı operasyon başlattı

air base libya ile ilgili görsel sonucu

Birleşmiş Milletler nezdinde meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, başkent Trablus’un güneyindeki Hafter milislerine karşı operasyon başlattı. UMH birlikleri, darbeci Hafter'in Trablus'u bombalamak için SİHA ve savaş uçakları kaldırdığı Vatiyye Hava Üssü'nde kontrolü sağladı.

UMH’ye bağlı Öfke Volkanı Operasyon Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine karşı bütün cephelerde “Barış Fırtınası Operasyonu” başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada operasyonun Hafter güçleri ve paralı askerlerinin, ateşkesi ihlal ederek, Trablus’taki sivil yaşam alanlarını roketlerle hedef almaları nedeniyle başlatıldığı kaydedildi.

Hafter güçleri dün Trablus’un güneyinde Ayn Zara bölgesindeki hapishaneye saldırmış ve 3 görevliyi yaralamıştı. Son 2 günde aynı bölgeye yapılan roketli saldırılarda 6 sivil hayatını kaybetmişti.

Öte yandan Barış Fırtınası Operasyonu Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli, Libya Ulusal Askeri Hava Üssünü ele geçirdiklerini ve bazı milisleri de esir aldıklarını duyurdu.

Kontrol sağlandı

UMH birlikleri, darbeci Hafter'in Trablus'u bombalamak için SİHA ve savaş uçakları kaldırdığı Vatiyye Hava Üssü'nde kontrolü sağladı.

Güncellenme Tarihi : 26.3.2020 11:31

İLGİLİ HABERLER