Asayiş
  • 28.4.2010 14:54

FLAŞ... İZMİR'E KORKU SALAN SERİ KATİL BODRUM'DA YAKALANDI

Üst aramasında 4 bin Euro ve pasaport çıkan zanlının Yunanistan üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı üzerinde duruluyor. Polis, kent halkına korku dolu günler yaşatan katili görgü tanıklarının ifadesine dayanarak çizdiği bu robot resimle arıyordu.

İzmir'in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla ile Konak'da aynı yöntemle 'Azra' takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mustafa Has'ı başından vurarak öldüren seri katil Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalandı. Sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürülüğü'ne götürülen katil zanlısının kimliği hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yapılan üst aramasında 4 bin Euro para ve pasaport bulunan zanlının Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden yurtdışına kaçmayı planladığı tahmin ediliyor. Bu arada zanlının kardeşinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İzmir'deki cinayetlerle ilgili Bodrum'da gözaltına alınan zanlının Mardin nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki H.A. olduğu ve cinayetlerde kullanılan silah ile maktullere ait bazı eşyanın da zanlıda ele geçirildiği öğrenildi.

ZANLI, NUSAYBİN NÜFUSUNA KAYITLI 
İzmir'de 3 gün içinde peş peşe işlenen cinayetlerin zanlısının, Mardin'in Nusaybin ilçesi nüfusuna kayıtlı H.A. olduğu bildirildi.
İzmir ve Muğla emniyet müdürlüklerince düzenlenen operasyonla Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanan zanlının Mardin'in Nusaybin ilçesi nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki H.A. olduğu, zanlının üzerinde, cinayetlerde kullanılan silah ile maktullere ait bazı eşyaların ele geçirildiği öğrenildi.
Ele geçirilen silah ve eşyalar, olay yeri inceleme ekiplerince incelemeye alındı.
Zanlının ifadesinin alınmasının ardından sorgulanmak üzere İzmir'e götürüleceği bildirildi.

3 KARDEŞİ DE GÖZALTINDA
İzmir'de peş peşe işlenen 3 cinayetin zanlısının İzmir'de yaşadığı belirlenen 3 kardeşinin de gözaltına alındığı bildirildi.
İzmir'in Balçova ilçesinde, cumartesi gecesi, banka çalışanı Esra Yaşar (27) arkasından yaklaşan bir kişi tarafından tabancayla yüzünden vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.
Polis cinayetin zanlısını ararken pazar gecesi yine aynı ilçede birkaç sokak ileride üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) başının arkasından yine tabancayla vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.
Pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda Mustafa Has (30) isimli travesti, park halindeki otomobilde silahla başından vurularak öldürüldü, onun da çantası ve cep telefonu alındı. 3 cinayetin de 7.65 milimetre çapında silahla işlendiği belirlendi.
Cinayetlerin ardından İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla soruşturmayı yürütmek için konularında uzmanlaşmış özel ekip oluşturuldu.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, olaylarla ilgili yaptığı ilk açıklamada, ipuçlarının değerlendirildiğini, önleyici zabıta hizmetlerine ağırlık verildiğini söyledi.
Üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın öldürülmesinin ardından görgü tanıklarıyla görüşen polis yetkilileri, buna göre katil zanlısının robot resmini çizerek kamuoyuna dağıttı. Zanlının ''30-35 yaşlarında, 1.75 boylarında, esmer tenli, kirli sakallı, siyah deri mont, siyah pantolon, beyaz gömlekli ve düzgün aksanlı'' olduğu belirtildi. Robot resmin çizilip dağıtılmasının ardından polise çok sayıda ihbar geldi.
Ayşe Selen Ayla'nın öğrenim gördüğü İzmir Ekonomi Üniversitesindeki arkadaşları, genç kızın öldürülmesiyle ilgili sessiz protesto yürüyüşü yaptı, yakalarına arkadaşlarının fotoğrafını takarak olay yerine karanfil bıraktı.
Vatandaşlar, cinayetlerin ''seri katil'' tarafından işlendiği söylentileri üzerine tedirginlik yaşadı.
Mermi çekirdeklerinin incelenmesi sonucu, bankacıyla travestinin aynı silahla öldürüldüğü belirlendi.
Cinayetlerin zanlısı olduğu iddia edilen kişi, sabaha karşı İzmir'den giden özel ekip tarafından gözaltına alındı. Zanlının İzmir'de yaşayan 3 kardeşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Olayla ilgili ayrıntılı açıklamanın saat 11:00'de Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz veya İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından yapılacağı belirtildi.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER