Gündem
  • 19.1.2014 13:52

FLAŞ, Jandarma 7 TIR için alarma geçti

Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında 3 TIR jandarma tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu ihbarı üzerine arandı. İlerleyen saatlerde aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi. 

Edinilen bilgiye göre; Türkiye üzerinden Suriye’ye ‘kaçak silah ve mühimmat’ sevkiyatı yapılacağı yönündeki ihbar jandarmaya ulaştı. Bunun üzerine de jandarma konuyu, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamında yetkilendirilen Adana Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdi. Savcının talimatı ile 7 TIR, TAG Otoyulu’nda Ceyhan yönünde ilerlerken Sirkeli gişelerinde yaklaşık 500 jandarmanın katıldığı operasyonla durduruldu.

TIR şoförleri gözaltına alınırken, güvenli bir bölgeye çekilen ve jammer aracılığı ile sinyal kesme yoluna başvuran ekipler, söz konusu TIR’larda arama yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı aramalar esnasında olası bir patlamaya karşı da gerekli tedbirler alındı. Söz konusu TIR’ları görüntülemek isteyen gazetecilere jandarma müsaade etmedi.

BU İLK OLAY DEĞİL

Öte yandan, Adana'da daha önce de bir TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek arama yapılması engellenmişti. Söz konusu TIR’ı aramak isteyen TMK 10. maddesi kapsamında yetkilendirilen Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın görev yeri değiştirilip, Mersin’e atanmıştı. Şişman’ın yerine de yine TMK’nın 10. maddesine göre Gaziantep bölgesinden sorumlu olan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı getirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER