Ekonomi
  • 30.9.2011 00:10

FLAŞ!.. MİLLİ YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI BELLİ OLDU

Kendini ait bir yerli otomobil için kollarını sıvayan Türkiye, bu konuda önemli bir adım daha attı.Yerli otomobilin fiyatı Türk halkının bütçesine uygun olacak.Bu konudaki lik tahmini rakamı Bakan Ergün verdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kendilerine ulaşan OSD raporuna göre üretilecek yerli otomobilin vergi öncesi fiyat aralığının 20-25 bin lira olması gerektiğini söyledi. Ancak Ergün, uygulanacak teşviklerle bu rakamın inebileceğinin sinyalini verdi.Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan yerli oto raporu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunuldu.

Bakan Ergün, bu sunumun ardından yaptığı açıklamada, üretilmesi planlanan aracın geniş kitlelere ulaşması gerektiğine dikkat çekti.

"OSD bizim için yapabileceğini yapmıştır, bu safhadan sonra OSD bünyesindeki firmaların yapacakları şeyler olacak" diyen Ergün, şöyle devam etti:

"Bu firmalardan gelecek tepkiler bizim nasıl bir teşvik sistemi geliştirmemiz gerektiğini önümüze koyacak. Şu anda teşvik sisteminin revizyonu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Biz raporda bir babayiğitin çıkıp 'ben bu işi yaparım' diyecek işaretleri gördük. İster bir firma, ister ortak, isterse de yabancı bir firma bu yatırımı yapabilir..."

Ayrıntılar geliyor...

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER