FLAŞ!.. MİLLİ YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI BELLİ OLDU

••1 dk okuma
FLAŞ!.. MİLLİ YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI BELLİ OLDU

Hızlı Özet

“Başbakan Erdoğan tarafından duyurulan ilk yerli otomobilin piyasa satış fiyatı belli oldu.”

Kendini ait bir yerli otomobil için kollarını sıvayan Türkiye, bu konuda önemli bir adım daha attı.Yerli otomobilin fiyatı Türk halkının bütçesine uygun olacak.Bu konudaki lik tahmini rakamı Bakan Ergün verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kendilerine ulaşan OSD raporuna göre üretilecek yerli otomobilin vergi öncesi fiyat aralığının 20-25 bin lira olması gerektiğini söyledi. Ancak Ergün, uygulanacak teşviklerle bu rakamın inebileceğinin sinyalini verdi.Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan yerli oto raporu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunuldu.



Bakan Ergün, bu sunumun ardından yaptığı açıklamada, üretilmesi planlanan aracın geniş kitlelere ulaşması gerektiğine dikkat çekti.



"OSD bizim için yapabileceğini yapmıştır, bu safhadan sonra OSD bünyesindeki firmaların yapacakları şeyler olacak" diyen Ergün, şöyle devam etti:



"Bu firmalardan gelecek tepkiler bizim nasıl bir teşvik sistemi geliştirmemiz gerektiğini önümüze koyacak. Şu anda teşvik sisteminin revizyonu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Biz raporda bir babayiğitin çıkıp 'ben bu işi yaparım' diyecek işaretleri gördük. İster bir firma, ister ortak, isterse de yabancı bir firma bu yatırımı yapabilir..."



Ayrıntılar geliyor...

Bu haber 8955 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Şimşek'ten flaş istifa açıklaması!
Ekonomi

Bakan Şimşek'ten flaş istifa açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, sosyal medyada yayılan istifa iddialarını yalanladı. Şimşek, ekonomik istikrarı hedef alan spekülatif haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulunurken, DMM de iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında adli süreç başlatıldığı bildirildi.

Habervitrini12967 Görüntüleme
Hayvan varlığı haziranda arttı.. İşte koyun ve keçi sayısı
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Hayvan varlığı haziranda arttı.. İşte koyun ve keçi sayısı

Büyükbaş hayvan sayısı Aralık 2025'e göre yüzde 0,5 artışla 17 milyon 804 bin 510 başa, küçükbaş hayvan sayısı da yüzde 5,1 artarak 60 milyon 815 bin 177 başa ulaştı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14065 Görüntüleme
Erdoğan açıkladı! Yıl sonu enflasyon hedefi belli oldu
Ekonomi

Erdoğan açıkladı! Yıl sonu enflasyon hedefi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türk-Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, savaşların etkilerine rağmen ekonomi programında ilerleme kaydedildiğini belirterek, yıl sonu enflasyonunun yüzde 28 civarında olmasını öngördüklerini açıkladı.

Habervitrini12457 Görüntüleme
SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici
Ekonomi
#Yatırımcı Sayısı#Sermaye Piyasası#MKK Kayıtları

SPK, tasfiye edilen 131 fondaki tekil yatırımcı sayısını açıkladı.. Rakam şok edici

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son günlerde kamuoyunda tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayılarına dair yer alan spekülatif bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kurul, bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerini paylaşarak yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini10857 Görüntüleme