Gündem
  • 12.5.2013 00:44

Flaş!.. Reyhanlı bombacıları yakalandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı saldırısını gerçekleştiren suçluların Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili, suçluların bulunduğunu ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tesbit edildiğini açıklamıştı...

Alınan bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamanın zanlıları yakalandı.

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz ay düzenlenen ve dördü Türk 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 8 kişinin yakalandığı öğrenildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 11 Şubat'ta meydana gelen olayla ilgili yürüttüğü operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 1'i Türk, 4'ü Suriye uyruklu toplam 5 kişi, Adana Adliyesi'ne sevk edildi.
Zanlıların, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgularının devam ettiği öğrenildi.

"SURİYE ORDUSU İLE İRTİBAT HALİNDELER"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama ile ilgili gözaltına alınan 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden şu an itibariyle 4'ü Suriyeli, 1'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 5 kişinin tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiklerini belirterek, "Bu kişiler patlayan araçla gelen kişiler. Suriye Ordusu ve istihbaratı ile irtibatlı olduklarını tespit ettik. Ancak farklı bir görüntü vermeye çalışmışlar" dedi.


Hatay Reyhanlı’da peş peşe iki bomba patladı. 43 kişi hayatını kaybederken, en az 153 kişi de yaralandı. Atalay, “Saldırı Suriye rejimi yanlısı El Muhaberat bağlantılı” dedi.

TÜRKİYE dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden gelen acı haberle sarsıldı. Bomba yüklü 2 araçla gerçekleştirilen saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, en az 153 kişi yaralandı. Olayın failleri tespit edilirken, saldırının arkasında ise Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın olduğu belirlendi.

Plastik patlayıcı yüklü 2 minibüs

İlk saldırı belediye binası önünde meydana geldi. 5 dakika sonra ise PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nde bir patlama daha yaşandı. Yüklü miktarda olduğu belirlenen plastik patlayıcıların Türkiye’ye minibüsle sokulduğu ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi. Patlamaların ardından ilçede büyük panik yaşanırken, birçok ev ve iş yerleri ile çok sayıda araç zarar gördü.

Atalay: Failler belli, El Muhaberat

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin Reyhanlı’ya gitti. Atalay saldırının faillerinin tespit edildiğini belirterek “Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER