Gündem
  • 29.2.2020 14:06

Flaş!.. Rusların Wagner askerlerini ve Esad'ın Curin üssünü vurduk

TSK orayı da vurdu! Rusya'dan açıklama geldi: Anlaştık!

İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrası TSK'nın rejim güçlerine operasyonu sürüyor. Askeri kaynakların verdiği bilgilere göre 200'ün üzerinde Esed askeri öldürüldü, Onlarca askeri nokta vuruldu. Vurulan yerler arasında Curin Askeri Üssü de var. Dün MSB'den yapılan son dakika açıklamasına göre 1 askerimiz daha şehit oldu.
27 Şubat gecesi Suriye'de Esed güçleri tarafından TSK'nın gözlem noktalarına hain bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 34 askerimiz şehit olurken, 37 askerimiz de yaralandı. Türkiye saldırı sonrası jet hızıyla harekete geçti ve Esed güçleri 27 Şubat gecesinden beri şok dalga saldırıları ile vuruluyor. Sabahın ilk ışıkları ile rejime ait bazı noktalar vurulmaya başlandı. Vurulan yerler arasında Curin Askeri Üssü de var. Rusya, sahada tansiyonu düşürmek konusunda Türkiye ile anlaştıklarını duyurdu.

17 Rus askeri öldürüldü iddiası.

Rejimin hain alçak saldırısı sonucu 33 kahramanımız şehit oldu. Kahreden şehit haberi sonrası TSK , rejime ağır darbe vurdu ve bombardıman devam ediyor.

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarda TSK 'nın önceki gece Curin üssünü vurduğu bildirildi. Curin üssünün vurulması ile orada 17 Rus askerinin olduğu ve bu rus askerlerinin öldüğü bildirildi. İddialar henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Söz konusu iddiada "3 Subay ve üstdüzey komutanlarında aralarında bulunduğu 17 Rus Subay imha edildi." denildi.

04.00 TSK, rejime ait bazı hedefleri ateş altına almaya devam ediyor. Önemli hedeflerden biri Hama’nın kuzeyindeki Curin Askeri Üssü oldu. Çok sayıda zırhlı araç ile askeri personelin yer aldığı bu üste Rus özel güvenlik şirketi Wagner’e mensup savaşçılar ile Rusya destekli rejim yanlısı bir örgüt olan Kaplan Kuvvetleri’ne bağlı milislerin bulunduğu öğrenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 1.3.2020 02:26

İLGİLİ HABERLER