Gündem
  • 14.7.2020 12:36

Flaş.. Suudi Arabistan Kabe'nin etrafında açık havada namaz kılınmasını yasakladı

 Habervitrini son dakika haberi!.. Suudi İslami İşler Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde, Kurban Bayramı namazının açık alanlarda kılınmasının yasaklandığını açıkladı.
Suudi İslami İşler Bakanlığı, 13 Temmuz 2020 Pazartesi günü, Suudi makamlarının, hükümetin Corona virüsün yayılmasını azaltmak için aldığı önlemler kapsamında ilk kez Kurban Bayramı namazının açık meydanlarda kılınmasını önlemeye karar verdiğini söyledi.
Bu karar ile birlikte Kabe'nin etrafında bayram namazı kılınması da yasaklanmış oldu..

İstisnai bir karar
: Bakanlık bir açıklamada şunları söyledi: "Bu yıl 1441 yılda yapılmayan bir karara imza atmak zorunda kaldık. Yaşanan salgın nedeniyle Kurban Bayramı namazlarının açık havada kılınmasına yasak koyduk.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu seneki Kurban Bayramı namazının camiler ve hazırlanan mescitlerde kılınmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.Ramazan Bayramı'nda Kovid-19 nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Suudi Arabistan'da da bayram namazı camilerde kılınmamıştı. Mekke'deki Mescid-i Haram dışında cuma namazları ve cemaatle namaz kılınmasına 31 Mayıs'ta yeniden başlanmıştı. Mescid-i Haram'da ise 21 Haziran'da cemaatle namazların kılınmasına karar verilmişti.

Krallık, salgını önlemek için bir önlem olarak Eid al-Fitr dualarını camilerde ve halka açık yerlerde askıya alma kararı aldı ve öncesinde Cuma günü ve Mekke'deki Büyük Cami ve Medine'deki Peygamber Camii de dahil olmak üzere camilerde cemaat dualarını askıya alma kararı verildi.

Bu yıl Suudi Arabistan, modern tarihte benzeri görülmemiş olağanüstü bir hacca tanık olacak, çünkü Riyad'ın sadece kendi vatandaşlarının hacca katılmasına izin vereceğini açıkladığı için, Reuters haber ajansına göre bu, ilk kez dünyanın her yerinden Müslümanların hac yapmaktan mahrum kalacağı anlamına geliyor.



 

Güncellenme Tarihi : 15.7.2020 00:34

İLGİLİ HABERLER