Asayiş
  • 8.6.2012 02:23

Flaş!.. Tekirdağ sallandı Marmara ayağa kalktı!..

Sarsıntı, İstanbul'da da hissedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütisi’nden alınan bilgiye göre merkez üssü Marmara Ereğlisi açıklarında saat 23.54’de Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 14.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Marmara Bölgesi’ndeki illerde hissedildi. Trakya bölgesinde ve İstanbul’da depreme uykularında yakalananlar sarsıntıyla birlikte kendilerini sokağa attı.
Marmara Denizi'nde deprem 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, depremin orta şiddette bir deprem olduğunu belirterek, "Depremin ardından kendi içinde artçıları olmaya başladı.Bu deprem zaman zaman bu bölgede olan olağan deprem etkinliklerinden bir tanesi. Bu deprem can ve mal kaybına neden olacak bir deprem değil, bu konuda endişe etmek yersiz" dedi.
Marmara Denizi'nde deprem

'ENDİŞEYE GEREK YOK'

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, sarsıntıyla ilgili NTV'ye değerlendirmede bulundu.

Tekirdağ ve bölgesinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle halk panik halinde sokğa döküldü.
Yapılan ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. İstanbul'da da hissedilen deprem için vatandaşlar beklenen büyük Marmara depreminin habercisi mi endişesi yaşadı.

Tekirdağ ve Marmara Ereğli'sinde bazı vatandaşlar geceyi evlerinin dışında geçirdi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara bu depremin Marmara Denizi'ndeki olağan sarsıntılardan biri olduğunu belirterek panik yapılmasına gerek olmadığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'da da, 'Artçı bekleyebileceğimiz bir deprem. En azından sıkışma olan yeri veriyor bize. Bu deprem Kuzey Anadolu Fayı'nın bir uzantısı' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER