Gündem
  • 22.2.2020 21:05

Flaş... Türk malı hava suvunma sistemi Atılgan İdlib'de

Uzun süredir üzerinde çalışılıldıktan sonra tamamlanan yerli ve milli Hava Suvunma sistemimiz Atılgan, ani bir karar ile İdlib'e yollandı..

Türkiye İdlib’e 'Atılgan' hava savunma sistemi sevk etti..Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib bölgesine hava savunma sistemi sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Türkiye İdlib’e 'Atılgan' hava savunma sistemi sevk etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib bölgesine alçak irtifa savunma sistemi ‘Atılgan’ ve T-300 ‘Kasırga’ füze sistemleri sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre TSK, Suriye’nin kuzeyine hava saldırılarına karşı alçak irtifa savunma sistemleri sevk etti.

Aynı zamanda sınır hattına T-300 Kasırga K+ füze sistemi sevkiyatı yapıldı.

Sevkiyatın, sonuçsuz kaldığı iddia edilen Erdoğan-Putin görüşmesinden sonra yapılması dikkat çekti.

atlgnidlib.jpeg

Atılgan sistemi

Kaideye Monteli Stinger Sistemi ATILGAN, temel silah olarak Stinger füzesini kullanan, çeşitli algılayıcılar ile donatılmış ve tüm fonksiyonları bilgisayar tarafından denetlenen bir Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi'dir.

Taşıyıcı platform olarak ATILGAN; nişancı, nişancı yardımcısı ve sürücü olmak üzere üç personel tarafından kullanılmaktadır. ATILGAN’ın temel görevi; muharebe sahasında yer alan sabit veya hareketli birliklerin, konvoyların, taktik tesislerin hava tehditlerine karşı savunmasını sağlamaktır. Yüksek hassasiyetteki nişan ve atış hattı stabilizasyonu sayesinde ATILGAN, hareket halinde iken hedef arama, tespit, takip ve atış kabiliyetine sahiptir. ​

Sistem mimarisi, otonom kullanımın yanı sıra Komuta Kontrol Haberleşme Sistemi veya diğer hava savunma sistemleri koordinasyonunda da kullanım imkânı sağlamaktadır. Sistemin Atış Kontrol Bilgisayarı, gerek donanım gerekse yazılım olarak ortaya çıkabilecek yeni görev ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnek bir mimariye sahiptir. Stinger füzelerinin yanı sıra, benzer bir çok füzenin de entegre edilebileceği SFS, farklı platformlara da adapte edilebilmektedir.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 21:12

İLGİLİ HABERLER