Ekonomi
  • 4.6.2014 14:55

FLAŞ... TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, istifa etti.

Yılmaz, SÜTAŞ'la ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermemesi için istifa ettiğini açıkladı. 

Muharrem Yılmaz TÜSİAD başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

 

Muharrem Yılmaz, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini bildirdi. Sütaş'ın patronu olan Yılmaz, şirketteki 18 çalışanın sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işinden atıldığı ve işten atılan çalışanların eylem yapmasına izin vermemek için eylem alanına 13 ton gübre döktür iddiasına açıklık getirmek üzere acil bir basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, TÜSİAD'dan istifasını da bu toplantıda açıkladı. Yılmaz, "Sütaş ile ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermesine izin veremem. Yazılı basında yer alan haberler ile TÜSİAD istismar edildi" dedi.

Bugün bazı basın organlarında Sütaş'ın işten atılan çalışanların eylem yapmasına izin vermemek için eylem alanına 13 ton gübre döktürdüğü haberi yer almıştı. Muharrem Yılmaz, "Maalesef TÜSİAD Başkanlığı üzerinden yIprıtalmaya çalışılıyorum. TÜSİAD'a zarar gelmesine izin veremem. Bunun kaçış olarak görülmemesi gerekir. TÜSİAD'ı itibarı çok büyük bir emanat yıpratılmasına izin vermeyeceğim. Bundan sonra Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarımı yoğunlaştıracağım" dedi.

Yılmaz, gübre olayı ile ilgili olarak "Gübre olayı tatil günü kimsenin olmadığı bir günde çevre düzenlemesi olarak yapıldı. Bir kasıt olsa önce ben cezalandırırım" dedi.

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?
Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'inde iktisat dalında yüksek öğrenimini tamamlayan Maharrem Yılmaz, babası Sadık Yılmaz'ın 1975'te kurduğu Sütaş'ın 1989'da genel müdürü ve 2005'te yönetim kurulu başkanı oldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 17 Ocak 2013'de ise gerçekleştirilen 43'üncü olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER