Gündem
  • 30.10.2012 22:14

Foça saldırısını çözen polislere altın

İZMİR’in Foça İlçesi’nde 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının faillerinin yakalanmasında önemli rol oynayan 9 emniyet mensubu, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından altınla ödüllendirildi.

Geçen 9 Ağustos’ta, saat 08.07'de Değirmenlik Caddesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı’na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve ulaştırma er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de yaralanmıştı.

Soruşturma genişletilerek sürdürülürken, geçen 2 Eylül'de, Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde polis ekipleriyle çıkan silahlı çatışmada, PKK'lı teröristlerden 'Ahmet Bal' sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı ele geçirildi. Teröristlerin parmak izleri, patlama bölgesinden elde edilenlerle aynı çıktı. Bombalı saldırıdan 3 gün önce aynı bölgede öldürülen çiftçiler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin’in de aynı teröristlerce kaledildikleri belirlendi. İzmir polisinin düzenlediği operasyonlarda da yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 6 kişi tutuklandı.

VALİ'DEN DE TAKTİRNAME

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça’daki terör saldırısının aydınlanmasında emeği geçen, kendi teşkilatındaki Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Engin, Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel, Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Abdülmuttalip Günay, Olay Yeri İnceleme Şube Müdür Yardımcıları Haşim Cankurtaran ile Gökhan Duruk’un da aralarında bulunduğu 9 polisi, Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Ayrıca bu kişilere, İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından da taktirname belgeleri verildi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, personelinin bu olayın aydınlanmasında büyük özveride bulunduğunu, başarılı çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER