Asayiş
  • 8.5.2013 12:08

Folklor hocasına tacizden 17 yıl hapis!..

SAMSUN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde halk oyunları hocası olarak görev yapan 52 yaşındaki Zeki A., 2 yıl önce lisede öğrencisi olan 19 yaşındaki T.A.'ya cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 17 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Olay tarihinde 17 yaşında olan lise öğrencisi T.A., iddiaya göre, 2010 yılı Aralık ayında, folklor hocası Zeki A.'nın kendisini yemeğe davet edip taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Zeki A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili iddianame hazırlayan Cumhuriyet savcısı, folklor hocası Zeki A.'nın T.A.'yı taciz edip annesine hakaret içerikli mesajlar atması nedeniyle 17 yıla kadar hapsini istedi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Zeki A., öğrencisinin kendisine iftira attığını ileri sürdü. Evli ve 1 çocuk babası Zeki A., kızı uygunsuz davranışları nedeniyle ekipten çıkardığını söyleyerek, "Diğer arkadaşlarıyla ekip başı olmak için yarışıyordu. Uygunsuz hareketleri nedeniyle ekiple ilişkisini kestim. T.A., birkaç gün sonra kuruma giderek ekibi kendisinin çalıştırmak istediğini söylemiş. Ardından da arkadaşlarıyla birlikte bana mesaj atıp tehdit etti. Ben de kendileri hakkında suç duyurusunda bulundum. Bunun üzerine bana böyle bir iftirada bulunuyor. Kendisiyle yemeğe gitmedim ve taciz etmedim" diye konuştu.

Duruşmaya katılmayan ancak daha önceki celselerde ifade veren T.A. ise sanığın yalan söylediğini ileri sürdü. Lise son sınıfta okurken halk oyunları ekibinde görev aldığını söyleyen T.A., "Zeki A. beni ekip başı yapacağını, üniversitenin konservatuarına yerleştireceğini söylüyordu. Ancak üniversitede 2 yıl erkek arkadaşımın olmaması gerektiğini ve onunla dost hayatı yaşamamı istedi. Olay akşamı beni akşam yemeğine Atakum İlçesi'ne davet etti. Yemekten sonra 'sahilde birlikte yürüyelim' dedi. Bir süre yürüdükten sonra oturduk. Bu sırada beni öpmek istediğini söyledi. Tepki gösterdim. Sonra elini omuzuma atıp taciz etmek istedi. Kendisine engel oldum" diyerek şikayetçi oldu.

Diğer taraftan, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'ndan gönderilen raporda, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Mahkeme, sanık avukatının son savunmasını hazırlaması için süre verip duruşmayı erteledi.

 

DHA

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER