Foto Galeri
  • 13.7.2017 00:16

15 Temmuz darbesinden tarihi fotoğraflar

AA'dan 81 ilde '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisi

FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Anadolu Ajansı ile valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergileri 81 ilde ziyarete açılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla 81 ilde ve yurt dışındaki 48 noktada Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergileri açılıyor.

AA fotoğraflarıyla 81 ilde '15 Temmuz' sergisi

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Anadolu Ajansı ile valilikler, belediyeler, ticaret odaları ve bazı sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle 81 ilde fotoğraf sergileri hazırlanıyor.

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında yurdun farklı yerlerinden çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergileri", etkinlik haftası süresince ziyaret edilebilecek.

Kazancı: Bu hainliği dünyaya anlatma gayreti içerisinde olduk

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da AA muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanlarının gece boyunca ateş altında görev yaparak, FETÖ hainliğini kayıt altına alıp, belgelediğini belirtti.

O gece ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını 3 dilde hazırlayarak Türkiye ve dünya genelinde dağıtımını yaptıklarını ifade eden Kazancı, şunları kaydetti:

"Sonrasında da o süreçte geçtiğimiz haberlerin dökümünü içeren bir kitap çıkardık. 15 Temmuz'dan bu yana Türkiye genelinde ve dünyada pek çok noktada Anadolu Ajansının fotoğraflarından oluşan 400'ün üzerinde fotoğraf sergisi açıldı. Bir yıl boyunca yaptığımız bu çalışmalarla bu hainliği bütün dünyaya anlatmak için bir gayret içerisinde olduk.

15 Temmuz'un yıl dönümü için, 81 ilimizde Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla sergiler tertip edilmesi sürecini başlattık. Bununla ilgili olarak bir süredir hazırlıklarımız devam ediyordu. Anadolu Ajansı olarak 81 ilde bu hain darbe girişiminin yıl dönümünde valiliklerimiz, belediye başkanlıklarımız ve bazı illerdeki farklı kurumlarımızın destekleriyle 'Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi' başlıklı sergilerimizi açıyoruz. İlaveten gerek yurt dışındaki misyonlarımız gerekse oradaki diğer paydaş kurumların destekleriyle bugün itibarıyla yurt dışında 48 noktada fotoğraf sergilerimiz açılıyor. 15 Temmuz'un yıl dönümünde AA fotoğraflarından oluşan 'Milli İradenin Yükselişi' sergileriyle 81 ilde ve yurt dışında 48 noktada nöbetteyiz."

 

Güncellenme Tarihi : 13.7.2017 00:52

İLGİLİ HABERLER