Foto Galeri
  • 28.2.2017 00:27

28 Şubat'ın utanç manşetleri

28 Şubat sürecinde Başta Aydın Doğan medyası olmak üzere Sabah Grubunun sabihi Dinç Bilgin el ele vererek askeri kışkırtıp işbaşındaki hükümeti düşürdü.
Dönemin en önemli isimlerinden Orgeneraller Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Çetin Doğan işbaşındaki Refah - Yol hükümetine adeta kan kusturmuştu..

28 Şubat süreci, Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in dışişleri bakanı olduğu 28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli süreç. Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan bir süreçtir. Yaşananlar, post-modern darbe olarak da adlandırılmıştır."İrticayla mücadele eylem planı" ile anılan bu süreçte verilen kararların ve yaptırımların uygulanıp uygulanmadığı denetlemek için Çevik Bir öncülüğünde Batı Çalışma Grubu kurulmuş, 28 Şubat sürecinin yargılamaları ilk kez Ergenekon davaları ile başlamıştır.

28 Şubat postmodern darbe sürecinde dönemin basını da pozisyon aldı ve gazete manşetleri böyle atıldı

Güncellenme Tarihi : 28.2.2017 00:46

İLGİLİ HABERLER