Gündem
  • 24.5.2016 15:06

Binali Yıldırım Başbakanlık görevini devraldı

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı görevini AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a devretti. 

Devir teslim töreninde konuşan Binali Yıldırım şu  ifadeleri kullandı: "2 dönemdir serhat Kars ilimizi TBMM'de temsil eden Ahmet Arslan kardeşimize görevi veriyorum. Allah yardımcın olsun, Allah hayırlı uğurlu etsin."

İŞİMİN ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM

Yıldırım'dan sonra söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan şöyle konuştu: "İşimin zor olduğu daha konuşmaya başlarken ortaya çıktı. Sizin gibi Ulaştırma Bakanlığı'nda çığır almış bir Bakan'ın Başbakan olarak burada konuşmak beni zaten terletiyor. Herkes bilsin ki Binali Yıldırım'la çalışmak zaten terlemek demektir. Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşmeyi bilen Başbakanla çalışmak elbette çok kolaydır ama Ulaştırma Bakanı'nın izinden gitmek zordur. Elbette tek başımıza değil buradaki arkadaşlarla birlikte gecemizi gündümüze katarak ülkemizin dünyada yükselen bayrağını daha yukarılara taşımak, mazlum ve mağdurlara ümit olmaya devam edeceğiz. Siz hep söylerseniz, zor hep kolaydır."TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından, Çankaya Köşkü'ne geçen Binali Yıldırım, burada başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu'ndan devraldı.

SİVİL PLAKALI ARAÇLA AYRILDI

Görevi Binali Yıldırım'a devreden Ahmet Davutoğlu, sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Basına kapalı gerçekleşen devir teslim yaklaşık yarım saat sürdü.

Binali Yıldırım Başbakanlık görevi devraldı

Binali Yıldırım Başbakanlık görevi devraldı

Binali Yıldırım Başbakanlık görevi devraldı

Binali Yıldırım Başbakanlık görevi devraldı

Güncellenme Tarihi : 24.5.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER