Gündem
  • 8.7.2015 00:31

Cemaatin kamikaze hakimleri şimdi yandı

HSYK'dan kamikaze hakimlere büyük şok!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturmada tutuklanan kişilerin reddi hakim talebini, yetkisi olmadığı halde kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer hakkında kovuşturma izni verilmesini kararlaştırdı. Kurul, disiplin soruşturması yönünden ise bu kişilerin son savunmalarının alınmasına karar verdi.

İstanbul merkezli yürütülen "Paralel Yapı" soruşturmasında, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bazı emniyet personelinin de aralarında bulunduğu tutuklu zanlıların avukatlarınca yapılan "hakimin reddi" talebini kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren Asliye Ceza Mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer hakkında, 30 Nisan'da gözaltı kararı verilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hakimler Başer ve Özçelik'i, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etmişti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Başer ve Özçelik'in, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ve ''silahlı örgüt üyesi olmak'' suçlarından tutuklanmalarına karar vermişti.

HSYK 2. Dairesi de Özçelik ve Başer'in görevde bulunmalarının, 2802 sayılı Kanun'un 77. maddesi uyarınca, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarını kararlaştırmıştı.

Kovuşturma izni kararı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek. Evraklar ulaştıktan sonra savcılık 5 gün içinde iddianame düzenleyecek.

Disiplin soruşturması yönünden ise son savunmaların yapılmasının ardından karar verilecek.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:28

İLGİLİ HABERLER